Tarta satinata de ciocolata

Postat de xana in Prajituri
4 Oct 2013 | 6431 vizualizari
Tarta satinata de ciocolata

Si tot din capitolul tarte...dar una dulce, pentru cui ii place ciocolata :) M-am inspirat de pe internet.

Ingrediente

  • 300 gr ciocolata(neagra sau cu lapte)
  • 40 gr margarina
  • 60 ml cafea pregatita tare
  • 100 gr zahar
  • 250 ml smantana(mai groasa)
  • 6 oua
  • vanilie

Mod de preparare

Ciocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin.

Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de ea.

Ouale se bat la viteza mare timp de 2 minute apoi micsoram viteza si adaugam zaharul putin cate putin apoi vanilia, batand pana isi dubleaza volumul si devin pufoase(cca 4-5 min).

Amestecam cu grija smantana si ciocolata, cu miscari de jos in sus, apoi incorporam si ouale, la fel, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in forma unsa cu margarina, in care punem un cerc din hartie de copt(cat sa acopere fundul formei). Se pune forma intr-o tava mai mare apoi se completeaza cu apa atat cat sa acopere peretii formei in care avem tarta(sau mai simplu- se coace pe bain marie).

Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 25 de minute. Tarta trebuie sa fie destul de umeda dar nu lichida.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca 5-10 minute apoi o dam la frigider cel putin 3 ore. Pentru a o scoate din forma, trecem un cutit pe marginile tartei, punem peste ea farfuria in care o vom servi si intoarcem forma invers.

Se decoreaza dupa bunul plac, eu am facut inimioare din ciocolata alba si neagra.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta satinata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Branzoaice sau poale'n brau

Postat de Oana

Branzoaice sau poale'n brau

Incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba! Puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati...

Citeste continuarea

Desert Portokalopita

Postat de RODIMUR

Desert Portokalopita

Se decongelează foile de plăcintă, se desfac, se lasă la uscat, iar când sunt uscate, se sfărâmă în  bucățele. Cele 5 portocale necesare pentru prăjitură se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2013, 16:49
N-aş zice "ba" la câteva bucăţi.
la 04.10.2013, 16:50
mai bine v-o dau pe toata, ca sunt doar cateva bucati
la 04.10.2013, 16:56
ce bine arata!!!!!servesc si eu!!!
la 04.10.2013, 17:01
ce bine arata
la 04.10.2013, 17:04
Multumesc!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking