Tarta satinata de ciocolata

Postat de xana in Prajituri
4 Oct 2013 | 6398 vizualizari
Tarta satinata de ciocolata

Si tot din capitolul tarte...dar una dulce, pentru cui ii place ciocolata :) M-am inspirat de pe internet.

Ingrediente

  • 300 gr ciocolata(neagra sau cu lapte)
  • 40 gr margarina
  • 60 ml cafea pregatita tare
  • 100 gr zahar
  • 250 ml smantana(mai groasa)
  • 6 oua
  • vanilie

Mod de preparare

Ciocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin.

Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de ea.

Ouale se bat la viteza mare timp de 2 minute apoi micsoram viteza si adaugam zaharul putin cate putin apoi vanilia, batand pana isi dubleaza volumul si devin pufoase(cca 4-5 min).

Amestecam cu grija smantana si ciocolata, cu miscari de jos in sus, apoi incorporam si ouale, la fel, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in forma unsa cu margarina, in care punem un cerc din hartie de copt(cat sa acopere fundul formei). Se pune forma intr-o tava mai mare apoi se completeaza cu apa atat cat sa acopere peretii formei in care avem tarta(sau mai simplu- se coace pe bain marie).

Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 25 de minute. Tarta trebuie sa fie destul de umeda dar nu lichida.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca 5-10 minute apoi o dam la frigider cel putin 3 ore. Pentru a o scoate din forma, trecem un cutit pe marginile tartei, punem peste ea farfuria in care o vom servi si intoarcem forma invers.

Se decoreaza dupa bunul plac, eu am facut inimioare din ciocolata alba si neagra.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta satinata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti

Postat de timea

Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti

Spalam fructele si indepartam coditele si lasam sa se scurga de apa. Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 23-24 cm) cu unt sau margarina si tapetam fundul tavii cu biscuitii...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de sufletista

Desert prajitura cu mere

Merelele curatam de coaja si le taiem felii cat mai subtiri (eu am taiat cubulete cu le-am taiat cu fata in brate) le-am amestecat cu 1 lingura de zahar si zeama de la 1 lamaie. Intr-un bol...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2013, 16:49
N-aş zice "ba" la câteva bucăţi.
la 04.10.2013, 16:50
mai bine v-o dau pe toata, ca sunt doar cateva bucati
la 04.10.2013, 16:56
ce bine arata!!!!!servesc si eu!!!
la 04.10.2013, 17:01
ce bine arata
la 04.10.2013, 17:04
Multumesc!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking