Ingrediente
- Aluat:
- 225 g unt nesarat, la temperatura camerei,
- 225 g zahar tos,
- 4 oua,
- 225 g faina, cernuta impreuna cu 1 lingurita praf de copt,
- coaja rasa a unei lamai.
- Glazura de fructe:
- 50 g fructe de padure proaspete (eu am folosit mure si afine congelate),
- 150 g zahar pudra.
- Decor:
- 50 g fructe.
Mod de preparare
Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand ouale, si mixam dupa fiecare pentru incorporare. Inglobam faina, si, la urma, coaja de lamaie.
Pregatim o forma de briose: o ungem cu unt sau folosim hartiute individuale, pentru copt. Repartizam compozitia cu ajutorul unei linguri (umplem pana ajungem la 1/3 din inaltimea hartiei, sa ramana loc pentru crescut).
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 17-20 minute, sau pana prajiturelele trec testul scobitorii.
Scoatem prajiturile pe un gratar, la racorit.
Pentru glazura punem fructele intr-un robot de bucatarie, le zdrobim, dupa care adaugam si zaharul pudra; amestecam. Daca doriti, puteti trece fructele zdrobite prin sita, pentru un aspect reusit.
Repartizam, cu ajutorul unei lingurite, glazura de fructe peste prajiturile racite.
Decoram cu fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturelele zanelor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|