Prajiturica Grony

Postat de epurasha2bb in Prajituri
21 Apr 2011 | 11722 vizualizari
Prajiturica Grony

Aceasta prajitura delicioasa am facut-o cu ocazia vizitei mele la firma unde lucrez eu si unde nu am mai fost de cativa ani stand acasa cu bebelusele mele pana ce micuta Teodora a implinit 2 anisori.De pe 25 aprilie trebuie sa merg la serviciu si am zis sa fac o vizita anterior acestei date si sa-mi vad colegii si noul birou, totodata aratandu-le afectiunea mea cu aceasta prajiturica.M-am gandit bine fiindca colegii mei au fost placut surprinsi si eu am fost surprinsa sa aflu ca deja imi stiau pasiunea pentru gatit de pe internet.

Ingrediente

  • pt.blat:
  • 10 oua proaspete la temperatura camerei,
  • 5 linguri cacao pudra Grande,
  • 200 g zahar Margaritar,
  • 200 g faina alba cernuta, la temperatura camerei,
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu,
  • 40 g unt moale la temperatura camerei,
  • cateva picaturi esenta de rom Dr.Otker
  • o mana de alune rotunde de padure usor prajite inainte intr-o tava la cuptor.
  • Pt.crema :
  • 1 cutie crema mascarpone de 200 g,
  • 400 ml frisca lichida,
  • 1 lingura de zahar pudra,
  • 1 pliculet zahar vanilinat,
  • 1 ciocolata cu trufe si 2 bare de ciocolata cu Irish cream,
  • 1 ciocolata neagra Shoggetten.(eu am gasit la kaufland toate ingredintele pentru crema).
  • Pt.decor:
  • flori de napolitana de la Dr.Otker,
  • glazura duo de la Dr.Otker.

Mod de preparare

Se mixeza la viteza maxima ouale impreuna cu zharaul pana ce-si dubleaza volumul, cam 10 minute cu un mixer bun.Se adauga apoi si untul moale si se mixeaza in continuare .Apoi adaugam  prafurile in ploaie (amestecul de faina, cacao si bicarbonat ).Ultima data presaram alunele de padure coapte.Se foloseste o tava dreptunghiulara tapetata pe fund cu hartie de copt si se toarna compozitia.Se coace in cuptorul preincins la foc mediu.Se opreste focul cand blatul trece testul cu scobitoarea, daica infigem si scoatem fara aluat pe ea.Se lasa tava pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa si focul oprit pana se raceste .Abia atunci se scoate si se taie in 2.Atentie mare la taiere din cauza alunelor sa nu rupeti blatul.Cutitul trebuie sa aiba lama lunga, lata si subtire .Se insiropeaza cu un sirop simplu facut din apa cu zahar si esenta de rom.

Pentru crema se mixeeza frisca impreuna cu mascarponele , zaharul si ciocolata (jumatate din cea cu trufe, cele 3 bare din cea cu irish cream si cea neagra shoggetten) usor topita la bain marie sau la cuptorul cu microunde.Apoi se taie in bucatele mici jumatate din  ciocolata cu trufe.

Crema se tine la frigider putin inainte de a fi folosita.Apoi se umple cu ea blatul taiat in 2 si insiropat.

Deasupra incalzim galzura duo de la Dr.Otker si o turnam deasupra baltului nostru.

Cu un cutit lung am trasat deja liniile pentru bucatile ce vor fi taiate mai tarziu .Acest lucru ne ajuta sa asezam unde trebuie florile maro din napolitana de la Dr.Otker.Daca nu gasiti puteti folosi si mici fulgi de cereale cu cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica Grony" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de merisor67

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Intr-un bol, mixam untura cu margarina, zaharul si putina sare, pana la topirea zaharului. Eu rasnesc zaharul inainte, pentru a scurta din timp. Adaugam oul, iaurtul in care am dizolvat bine...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza

Postat de caroline

Desert prajitura cu branza

Punem intr-un castron ouale si zaharul si mixam pana ce devin spuma si zaharul s-a topit.  Adaugam branza si amestecam in continuare.  Untul trebuie sa fie la temperatura camerei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2011, 09:30
la 21.04.2011, 09:36
La tine totul se transforma in arta
la 21.04.2011, 09:56
multumesc!
la 21.04.2011, 10:13
Superba! Minunata! Perfecta!
la 21.04.2011, 10:17
Ufff...deja au trecut cei 2 ani?

Multa bafta si putere la intoarcerea in campul muncii si reacomodare usoara.

Prajiturica e super. As vrea sa fiu colega ta.

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking