Pui cu alune si apio

Postat de andaoana in Pui
20 Ian 2017 | 2494 vizualizari
Pui cu alune si apio

O reteta cu carne de pui mai deosebita. Cateodata imi e dor sa ies din cotidian si atunci incerc diferite combinatii de arome si texturi. Asta este una dintre ele si tare mult ne-a placut ce a iesit.    

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui
  • 2 fire apio
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • jumate legatura patrunjel verde
  • 50 gr alune de padure
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea foarte bine, astfel incat condimentele sa ajunga pe fiecare bucatica. Acoperim castronul cu o folie si punem la frigider pentru cateva ore. Se poate lasa de seara pana a doua zi.

 Alunele de padure le-am prajit intr-o tigaie.

Ceapa, apio si ardeiul le taiem, iar usturoiul il pisam.

Intr-o tigaie sau wok, punem doua linguri de ulei la incins. Cand uleiul este cald, adaugam carnea de pui si o lasam sa se faca usor, pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa, apio si ardeiul capia si o lingura de sos de soia. Daca considerati ca mai trebuie sare, acum puteti adauga, dar tineti cont ca sosul de soia este sarat. Acoperim cu un capac sau daca nu aveti capac potrivit, se poate pune folie de aluminiu.

Lasam pe foc circa 15 minute. Presaram deasupra alunele de padure si usturoiul pisat, mai lasam 2-3 minute sa fiarba. Oprim focul, presaram deasupra patrunjel verde tocat si acoperim din nou pentru 5 minute.

 Servim cald cu orez sau orice alta garnitura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune si apio" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de pui cu sos dulce-picant

Postat de Irina

Piept de pui cu sos dulce-picant

Pieptul de pui spalat si curatat l-am taiat in doua. Am condimentat pieptul de pui cu busuioc uscat, sare si piper, suc de rosii, am stropit cu putin sos de soia si putin sos...

Citeste continuarea

Legume umplute cu piept de pui

Postat de Bucataras

Legume umplute cu piept de pui

Spala bine legumele, pentru ca le lasam pe toate cu coaja! Taie pe jumatate, pe lungime, vanata, dovlecelul, zucchini si ardeiul gras. Scoate semintele de la ardei si miezul de la vanata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2017, 14:42
Mi se pare inedit cu alune, n-am încercat combinaţia, merită văzut cum e.
Fain!
la 20.01.2017, 14:46
Interesant!
la 20.01.2017, 14:58
bun bun
la 20.01.2017, 15:00
la 20.01.2017, 15:00
Ma inscriu la o portie!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking