Ingrediente
- 200 g muschiulet de pui
- 200 g pulpe dezosate de pui
- 4-5 linguri ulei
- sare
- o jumatate de lingurita boia de ardei dulce
- 600 ml apa
- 250 g ciuperci champignon
- o conserva de 400 g de rosii intregi decojite
- 3 frunze proaspete de busuioc
- o foaie de dafin
- cateva boabe de piper negru
- putin maghiran uscat
- 2-3 graunti de usturoi
- 2-3 fire de patrunjel
Mod de preparare
Carnea se taie bucatele, se spala, se da cu sare si cu boia de ardei dulce, apoi se pune la foc intr-un wok impreuna cu 4-5 linguri de ulei si 300 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand scade apa.
Ciupercile se spala si se feliaza, apoi se pun peste carne, presarand putina sare peste ele. Se calesc putin, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba.
Rosiile se dau prin robot pentru a obtine suc.
Cand carnea si ciupercile sunt gata, se adauga sucul de rosii impreuna cu 50 ml apa, 3 frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru si putin maghiran uscat si se mai fierb circa 5 minute, pana cand sosul se leaga.
Dupa ce mancarea se racoreste putin, se adauga grauntii de usturoi curatati, spalati si pisati si patrunjelul spalat si tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|