Pui cu urechi de lemn

Postat de mitinita in Pui
20 Oct 2014 | 5738 vizualizari
Pui cu urechi de lemn

De astazi ma gasiti in casuta noua, pe cartederetete.ro si prima reteta postata este aceasta, de pui cu urechi de lemn. Acestea din urma sunt niste ciuperci folosite in bucataria chinezeasca si care trebuie hidratate inainte de a fi intrebuintate.

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 1 lingura sos de soia dark sau 2 linguri sos de soia light
  • 2-3 linguri de sos iute cu usturoi (cum e sweet chili sauce)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras verde
  • 2 linguri sos de soia
  • 2-3 linguri sos iute cu usturoi
  • 50 ml apa rece
  • 1 lingura amidon alimentar
  • cateva picaturi de ulei de susan

Mod de preparare

Primul lucru pe care il facem este sa punem urechile de lemn intr-un bol cu apa si sa lasam deoparte cam o ora.

Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in bucati de marime egala. Intr-un bol, se amesteca 1 lingura de sos de soia dark (sau 2 de sos de soia light) si 2-3 linguri de sos de soia light. Lasam deoparte cam 10 minute.

Intre timp, curatam ceapa, ardeiul kapia si ardeiul gras, apoi le taiem in bucati de marime egala, cam de 1 – 1,5 cm. Scurgem urechile de lemn de apa si le feliem.

Punem wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat adaugam 2 linguri de ulei. Punem bucatile de pui si le prajim cam 2 minute, le scoatem si le lasam deoparte.

In acelasi wok, adaugam ceapa, o calim un minut, apoi adaugam ardeii si urechile de lemn. Lasam sa se caleasca 2 minute la foc mare (trebuie sa ramana crocanti). Adaugam bucatile de pui.

Amestecam intr-un bol apa, 2 linguri de sos de soia si amidonul, apoi le adaugam in wok. Amestecam continuu, lasam sa se ingroase, apoi luam wok-ul de pe foc.

Se serveste cu orez la aburi sau taitei chinezesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui in cinci culori

Postat de Ksenya

Pui in cinci culori

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute....

Citeste continuarea

Pui cu ciuperci urechi de lemn

Postat de ianculubita

Pui cu ciuperci urechi de lemn

Se pune carnea cubulete intr-o punga impreuna cu amidonul,se scutura punga sa se amestece bine si toata carnea sa fie pudrata cu amidon,se rastoarna intr-un wok cu ulei incins iar dupa ce s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2014, 19:17
Asta trebuie incercata!
la 20.10.2014, 19:21
O recomand
la 20.10.2014, 19:31
la 20.10.2014, 19:39
Place mult!!
la 20.10.2014, 19:43
N-am mancat eu chestii din astea straineze,dar pare interesant...

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking