Ingrediente
- 2 pulpe de pui mari taiate la mijloc
- 2 aripi taiate cu o bucata de la piept
- 500 ml bere (am folosit fara alcool)
- 1 buchet de verdeata: patrunjel, cateva fire de loboda rosie si spanac
- 2 cepe
- 500 g ciuperci (in conserva)
- 50 ml smantana proaspata
- 1 lingură de unt
- sare, piper, cimbru
Mod de preparare
Curatati si taiati cepele rondele, caliti-le in unt intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati dupa cateva minute carnea condimentata, iar cand aceasta se albeste putin la suprafata, adaugati verdeata tocata si berea. Lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, o ora. Intre timp spalati si feliati ciupercile, sau scurgeti de zeama ciupercile din conserva.
Dupa o ora adaugati ciupercile, sare si piper dupa gust si lasati sa mai fiarba inca o ora la foc foarte mic. Scoateti bucatile de carne, adaugati in sos smantana, omogenizati si lasati sa mai fiarba 4-5 minute.
Asezati pe farfurii carne, sos cu ciuperci si garnisiti cu patrunjel si frunzulite de loboda rosie si spanac. Se poate servi ca atare, langa paste sau cu legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|