Ingrediente
- unt (40-50gr. )
- un pui (de la care am oprit doar pieptul)
- doua cepe mari
- o cutie ciuperci feliate
- 100 ml vin alb, dulce
- 5-6 catei usturoi
- 200 ml smantana grasa
- doua oua
- sare
- piper
- putina boia iute
- cimbru
- o mana buna de frunze patrunjel verde
Mod de preparare
Transezi si speli bine bucatile de pui. Le condimentezi cu sare, piper si boia.
Topesti untul intr-o cratita , pui bucatile de pui si le rumenesti frumos.
Torni o cana si jumatate de apa, pui capac si lasi sa fiarba la foc mic.
Separat calesti intr-o tigaie ceapa taiata julien, pana prinde o culoare frumoasa. Scurgi ciupercile si le adaugi peste ceapa. Lasi la foc iute 2-3 minute amestecand, apoi adaugi vinul si lasi sa fiarba 5 minute.
Pui ciupercile in cratita peste pui, adaugi si usturoiul pisat, cimbru si le fierbi impreuna inca 10 minute (peste alea 30 in care a fiert puiul) .
Bati usor ouale intregi , adaugi smantana si patrunjelul tocat, iei cratita de pe foc si adaugi amestecul.
Omogenizezi si pui inapoi pe foc sa mai dea doua clocote. Vezi daca mai trebuie sare, piper sau usturoi.
Pune de-o mamaliga, daca n-ai facut-o deja :P.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (56)
|