Ingrediente
- 6 pulpe superioare de pui
- 6 lingurițe praf copt
- 300g făină de orez
- 50 grame făină grâu
- 2 lingurițe boabe de susan
- 1 linguriță pasta gochujang ( substitut – amestecați 1 linguriță de fulgi de ardei uscat cu 1 linguriță de sos de soia)
- 1 linguriță miere
- 2 lingurițe ulei de semințe de susan
- 1 ceapă mică
- 2 căței usturoi
- 1 lingură ulei vegetal
- 1 fir de ceapa verde pentru ornament
Mod de preparare
Într-un castron se amesteca 2 lingurițe praf copt și 100 g faina de orez și se amesteca bine. În amestec, se adaugă pulpele și se acoperă bine cu acest mix. Cred ca în loc de faina de orez se poate folosi amidon de porumb. Tot acest amestec este folosit pentru a extrage umezeala din carne și de a o ajuta sa devina crocanta.
Într-un alt castron se pune restul de faina de orez, puțin praf de copt și cu faina de grâu, se amesteca și se adaugă apa ( circa 300ml ) pana se face un aluat subțire ca pentru clătite.
Într-o tigaie se adaugă ulei vegetal și se încinge pana în momentul în care, dacă puneți 2-3 picături de aluat, el se ridica imediat. Pulpele deja acoperite cu strat din primul mix se acoperă cu aluatul descris mai devreme și se prăjesc pana când sunt rumene, de obicei cam 4-5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie cu prosoape de hârtie, pentru a extrage uleiul în exces. Nu va fie frica, va promit ca vor fi crocante indiferent dacă aveți sau nu prosoape de hârtie.
Sosul:
Se călesc usturoiul și ceapa pana sunt un pic rumene și se adaugă sucul de roșii, pasta gochujang, uleiul de semite de soia, mierea, semințele de soia și se fierb 3-4 minute la foc mic
Nota: Îmi cer scuze pentru poza incerta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit korean" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|