Pui umplut

Postat de margo in Pui
22 Mai 2015 | 5090 vizualizari
Pui umplut

Puiul umplut este delicios indiferent cum este preparat sau cu ce este umplut.Amestecul de baza al umpluturii poate sa difere in functie de preferinte:cartofi,paine,orez,cuscus sau carne.Noua cel mai mult ne place umplutura din paine la care adauga restul ingredientelor.Este foarte gustos si savuros,de aceea e foarte apreciat.

Ingrediente

  • 1 pui de 1kg-1.5kg,
  • o jumatate de franzela,
  • 3 oua,
  • maruntaiele de la pui:ficatul,inima,pipota,
  • 1 ceapa,
  • 500gr ciuperci,
  • patrunjel verde,
  • marar verde,
  • sare,
  • piper,
  • rozmarin.

Mod de preparare

Puiul se curata,se spala si se lasa sa se scurga bine.Se pregateste umplutura.Painea se inmoaie in apa.Se stoarce bine si se pune intr-un vas.Ciupercile se calesc impreuna cu ceapa pana le scade toata apa. Dupa ce s-au racit se adauga peste paine. Maruntaiele de la pui se toaca marunt si se adauga in compozitie.

2oua se fierb tare si dupa ce s-au racit, se curata, se toaca marunt si se adauga la compozitie. La urma se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.Se adauga oul crud si se codimenteaza cu sare si piper.Se framanta bine amestecul si se umple puiul.

In partile laterale,sub copane, se desprinde pielea de carne si se umple si acolo. La fel si in partea superioara,unde incepe pieptul. Puiul astfel "aranjat" se codimenteaza cu sare, piper, rozmarin, se unge cu ulei si se pune intr-o tava in care s-a pus o ceasca de apa sau supa. Se da totul la cuptor.Din cand in cand se unge cu sosul din tava.

Cand puiul e frumos rumenit, iar sosul din tava a scazut, inseamna ca e gata. Se scoate din cuptor,se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui umplut

Postat de katty

Piept de pui umplut

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...

Citeste continuarea

Pui umplut

Postat de katty

Pui umplut

Spalam puiul bine, apoi il tamponam bine cu un servet. Il presaram cu  sare, piper, rozmarin atat la exterior, cat si in interior, presaram putina boia la exterior  si il lasam la rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2015, 22:22
la 22.05.2015, 23:41
la 23.05.2015, 07:03
Foarte bun!
la 23.05.2015, 10:14
imi place
la 23.05.2015, 19:59

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking