Ingrediente
- 4 pulpe de pui superioare
- 4 linguri ulei de masline
- 2 lingurite mustar cu piper
- 1 lingurita mustar simplu
- 1 lingurita oregano uscat
- sare si piper
- 1 lingura ulei de masline pt uns tava
- 1/2 capatana usturoi
- Garnitura de legume:
- 1 punga mix de legume (brocoli, morcov, porumb, mazare) - 350 gr
- 300 gr fasole verde congelata
- condimente: sare, piper praf de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 cana apa
Mod de preparare
Spalam pulpele si indepartam pielea (daca doriti voi puteti lasa si pielea).
Saram si piperam carnea pe ambele parti si o crestam din loc in loc.
Intr-un bol frecam uleiul cu mustarul pana se ingroasa si devine ca o maioneza. Adaugam oregano si amestecam. Ungem bucatile de carne cu acest amestec.
Usturoiul curatat si taiat felii il punem in crestaturile facute. Punem carnea intr-o tava in care am picurat putin ulei de masline.
Acoperim cu o folie de Al si lasam la rece aprox o ora.
Dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 40-45 de minute.
Dupa acest timp indepartam folia de Al si mai lasam la cuptor 15-20 de minute pana se rumenesc pulpele frumos deasupra.
In timp ce avem pulpele la cuptor pregatim legumele.
Intr-un wok calim legumele in putin ulei de masline. Adaugam o jumatate de cana de apa, condimentam cu sare, piper si pudra de usturoi si oprim focul cand apa s-a evaporat (aprox 10 minute).
Scoatem pulpele din cuptor si le servim calde cu garnitura de legume.
Sa aveti pofta ca noi am avut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|