Ingrediente
- 1,5 kg copanele
- 2 lingurite pline de mustar cu boabe intregi
- 1 ceasca de bere
- 3 linguri ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie, sare si piper dupa gust
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 3-4 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
- 1 mana de frunze de menta proaspete
Mod de preparare
Copanele se spala si se curata de eventualele pene ramase. Se face o marinata din bere, mustar, ulei de masline, sare si piper, usturoiul tocat marunt, ghimbirul macinat, zeama de lamaie, menta taiata marunt. Se amesteca toate ingredientele. Copanelele se pun intr-o punga speciala pt marinare(cea din care se inchide ermetic), se adauga marinata, se inchide punga si se amesteca bine carnea cu marinata.
Se da la frigider pt cateva ore(eu am pregatit-o de seara pt a doua zi), se pune intr-un vas termorezistent carnea cu tot cu marinata, se acopera vasul cu folie de aluminiu, se da la cuptorul incins la 180 grade pt 1 ora. In tot acest timp se mai intorc copanele odata, iar in ultimele 10 minute se lasa fara folie pt a se rumenii usor.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|