Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Porc
10 Oct 2016 | 4702 vizualizari
Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

Acesta este un preparat simplu, dar atat de bun, gustos si satios. Cand m-am gandit sa il fac, nu ma vedeam mancand decat cartofi, rasol nicidecum, dar de unde, ca 3 felii am savurat. Rasolul s-a patruns atat de bine, afumatura a dat si cartofilor un gust nemaipomenit, ce sa mai vorbesc atata, mai bine va dau reteta ca sa pregatiti si voi. Acum ca si timpul s-a racorit, merge perfect.

Ingrediente

  • 1 rasol afumat dezosat (de circa 1 kg si 200 gr)
  • 6 cartofi potriviti
  • 1 crenguta rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura sos teryaki
  • 1 lingura mustar
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper alb si negru
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam.
Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata pe jumatate.

Punem oala pe foc, o acoperim cu un capac si din momentul in care incepe sa fiarba rasolul, il lasam 30 de minute pe foc.
Dupa acest timp, il scoatem pe o farfurie cu ajutorul unei palete, il lasam 5 minute sa se racoreasca.
Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teryaki, 2 linguri de ulei, sare, piper si boia dulce.
Luam un penson si cu amestecul de mai sus, ungem rasolul pe toate partile.

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem bucatele potrivite.
Ungem un vas de ceramica cu cele 2 linguri de ulei ramas, punem cartofii, ii ungem si pe acestia cu sosul ramas de la rasol. Presaram putina sare peste ei.
Asezam rasolul peste cartofi.
Curatam usturoiul, il taiem pe jumatate si punem atat pe cartofi cat si pe rasol.
Rosiile cherry le asezam printre cartofi.

Acoperim vasul cu hartie de copt, apoi cu staniol (daca vasul are capac, este mai bine).
Introducem preparatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 1 ora si 10 minute.
Dupa acest timp, verificam daca este bine patruns rasolul, cartofii (la mine dupa acest timp erau bine facute toate) si le mai lasam 20 de minute in cuptor, dar descoperite.
Cand este gata, scoatem preparatul din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin si servim.
Cu muraturi puse de noi, cu iaurt sau cu un sos care va place mult, este atat de apetisant!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol afumat cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sarmale pentru Craciun 2015

Postat de Constelatialeu

Sarmale pentru Craciun 2015

Mai intai pregatim foile de varza si varza tocata. Apoi tocam carnea , amestec de carne macra de porc si slanina. Tocam frunzele de ceapa si ceapa uscata si impreuna cu orezul le punem la calit in...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume

Postat de timea

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume

Tocam carnea si o punem intr-un bol. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il scurgem de apa. Morcovul la fel il dam pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul le spalam si le taiem rondele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2016, 20:30
Nici nu refuz, ma asez in cap de masa...
la 10.10.2016, 20:33
Wow fain arata
la 10.10.2016, 20:48
O bunătate!
la 10.10.2016, 20:52
la 10.10.2016, 20:56

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking