Rasol de porc in sos picant de rosii

Postat de merisor67 in Porc
28 Iul 2013 | 13920 vizualizari
Rasol de porc in sos picant de rosii

Ador sosurile de legume cu multe rosii si le combin cu orice fel de carne. De data aceasta m-am oprit la rasol de porc pentru ca tare bine arata in alimentara!

Ingrediente

  • 1 kg rasol de porc afumat
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 capatani usturoi
  • 1 kg rosii coapte
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • boia iute de ardei
  • cimbru
  • oregano
  • foi de dafin
  • 150 ml ulei
  • 1 l apa
  • sare

Mod de preparare

Spalam bine rasolul de porc in mai multe ape caldute, apoi il feliem si il prajim in ulei pentru cateva minute pe ambele parti.

Il scoatem intr-o sita si lasam la scurs pana pregatim sosul.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o tocam julien, morcovul rondele iar ardeiul il tocam mai marunt, cubulete, iar usturoiul il presam..

Punem intr-un vas, pe foc, putin ulei si putina apa, lasam sa se incinda, adaugam ceapa si un praf de sare. Punem un capac peste vas si lasam sa se inabuse putin, mestecand din cand in cand.

Intr-un alt vas punem apa la fiert sa avem pentru a completa din cand in cand in sos.

Cand ceapa se inmoaie putin, adaugam morcovul, ardeiul si doua trei linguri de apa fiarta.

Rosiile curatate de pielite le trecem prin robot si le adaugam peste legumele de pe foc atunci cand morcovul se patrunde. Asezonam cu condimentele, mai adaugam putina sare si lasam sa fiarba acoperit la foc moale pana se ingroase putin, apoi adaugam usturoiul presat si feliile de jambon.

Mai lasam la fiert cam 10 minute dupa care stingem focul, scoatem foile de dafin si adaugam patrunjelul tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de porc in sos picant de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocana din cotlet de porc cu cartofi noi

Postat de rocsi_1612

Tocana din cotlet de porc cu cartofi noi

Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il curatam, il taiem in doua pe lungime apoi rondele. Ardeiul kapia...

Citeste continuarea

Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

Postat de mihaelar63

Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute. Am curatat si spalat legumele. Am prajit usor  ceapa cubulete si ardeii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 11:32
asta da papica delicioasa
la 28.07.2013, 11:34
Ce banatate!
la 28.07.2013, 11:34
Meri...eu ma asez la masa!
la 28.07.2013, 11:37
Ce buna este si ce bine arata!
Tare-mi plac si mie vasele alea izoterme
la 28.07.2013, 11:41
Da, Ina, imi plac si mie ca imi pastreaza mancarea calda pana se tresesc intarziatii

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking