Rasturnata cu prune si nectarine

Postat de Valclaudia in Prajituri
30 Noi 2016 | 2214 vizualizari
Rasturnata cu prune si nectarine

Ingrediente

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cereale cu ciocolata
  • 5-6 biscuiti simpli din comert zdrobiti
  • 3 nectarine mari
  • 250 gr. prune mari, carnoase
  • zahar pudra pentru pudrat prajitura la final

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.

Separam ouale, batem albusurile spuma cu sarea.

Frecam galbenusurile cu praful de copt si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Adaugam uleiul, incorporam.

Adaugam si apa minerala, incorporam.

Peste compozitia obtinuta, punem cate putin din spuma de albus, apoi din faina, pana incorporam toate cantitatile.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Presaram un strat subtire de cereale cu ciocolata, apoi biscuitii zdrobiti.

Spalam bine fructele si le taiem bucati pe care le asezam peste biscuitii si cerealele din tava.

Deasupra turnam compozitia blatului, nivelam si dam apoi la cuptor prajitura pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, rasturnam apoi prajitura fierinte pe un tocator mare din lemn, lasam sa se raceasca, iar la final o pudram cu zahar farin.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu prune si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura din albusuri

Postat de mirela0911

Desert prajitura din albusuri

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se pune esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca cu o spatula. Se adauga...

Citeste continuarea

Rulada cu ganache de cappuccino

Postat de caroline

Rulada cu ganache de cappuccino

Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier. Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2016, 18:45
Si un desert minunat!
la 30.11.2016, 19:53
buna buna
la 30.11.2016, 20:10
Claudia, ce de bunatati ai adus!
la 30.11.2016, 20:24
Pfoai ce de bunatati ai facut
la 30.11.2016, 20:31
Hărnicuțo!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking