Rata pe varza cu prune in stil rustic

Postat de Ksenya in Rata
29 Mar 2016 | 3577 vizualizari
Rata pe varza cu prune in stil rustic

Reteta de fata este una veche,pe care o prepar mereu cand am rata .

Ingrediente

  • o rata ( eu am avut de tara)
  • o varza murata
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • o cana prune uscate
  • 2 linguri pasta de ardei gras
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 3 catei usturoi
  • o crenguta cimbru
  • 2 foi de dafin
  • jumatate lingurita fulgi de ardei iuti (optional)

Mod de preparare

Rata o transam,  scoatem  grasimea si pielea   cu partile mai grase, taiem marunt si  le punem  intr-o tigaie la topit .  Pieptul ,aripile si pulpele si le saram . piperam si le  dam deoparte.Carcasa  fara piele si grasime  le punem  la fiert  intr-un litru si jumatate de  apa rece,spumim si lasam la fiert pana obtinem o supa .

Varza o trecem prin apa rece si o lasam la scurs,apoi o tocam fideluta si stoarcem exesul de apa.

Scoatem jumarile din tigaie,in grasimea obtinuta punem aripile ,pieptul si pulpele la prajit, pana carnea devine aurie. Dam deoparte.

Morcovul il taiem rondele,ceapa tocata mai mare si usturoiul strivit  cu cutitul.Le punem pe toate in grasimea in care s-a  prajit rata.Calim pana legumele capata o nuanta aurie,adaugam pasta de ardei gras si varza , lasam 5 minute pe foc . Transferam totul  intr-un vas termorezistent. Adaugam prunele uscate si deasupra carnea rumenita . Adaugam supa,  foile de dafin si crenguta de cimbru.Supa trebuie sa acopere doar varza.Acoperim vasul si-l dam la cuptor pentru 2 ore.

Se serveste cu ardei iuti si puteti pune peste varza o lingura de smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza cu prune in stil rustic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de rata caramelizat

Postat de Sylvia

Piept de rata caramelizat

Este genul de mancare care se face mai repede decat se povesteste cum ai facut-o  :). Eu am ales ca si garnitura legume colorate respectiv ardei rosu si brocoli verde dar puteti sa combinati...

Citeste continuarea

Varza cu carne de gasca

Postat de Dya

Varza cu carne de gasca

Spălăm foarte bine carnea şi o punem apoi la fiert, într-o oală de 5 litri. Adunăm spuma formată ori de câte ori este necesar. Tăiem varza fideluţă şi o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2016, 14:11
o bunatate de mancare
la 29.03.2016, 14:14
cred ca ma mut la tine
la 29.03.2016, 14:15
Geanina,multumesc!
la 29.03.2016, 14:16
Bya Ralu, nu e departe cam 180 km de la Brasov la Bacau
la 29.03.2016, 14:17
nuuuu ,sunt la roma e mai aproape de bacau

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking