Ingrediente
- Pentru paste:
- 350 g făină
- 200 g spanac
- 2 ouă
- 3 linguri ulei măsline
- Pentru umplutură:
- 200 g hribi proaspeţi
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- 150 g brânză de capră
- Pentru sos:
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- busuioc verde
- 4-5 roşii mari
- 1 linguriţă zahăr
- ½ pahar de vin alb
- oregano, rozmarin, sare, piper
Mod de preparare
● Din 350 g făină; 200 g spanac opărit, scurs şi procesat la blender; 2 ouă mari; 3 linguri ulei de măsline; 2 linguri apă; un praf de sare – se frământă un aluat fin, elastic şi nelipicios (dacă este nevoie se mai adaugă puţină făină), care se înfăşoară în folie alimentară şi se pune în frigider circa 15 minute.
● În acest timp se prepară umplutura din 200 g hribi proaspeţi şi o ceapă, tocate cu cuţitul şi călite împreună în puţin unt, care apoi se amestecă cu 150 g brânză de capră, sare, piper şi ierburi aromatice după gust.
● Se scoate din frigider aluatul şi se întinde cu sucitorul într-o foaie subţire, se decupează cercuri în care se pune câte o linguriţă de umplutură, apoi se pliază şi se sigilează marginile. Ravolii formaţi se fierb 2-3 minute în apă cu sare (până când se ridică şi plutesc la suprafaţa apei).
● Se servesc imediat, cu sos marinara preparat astfel: 2 căţei de usturoi zdrobiţi se călesc în ulei de măsline extravirgin împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc (tocate), apoi se adaugă roşiile decojite şi mărunţite la blender, o linguriţă rasă de zahăr şi ½ pahar de vin alb, se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic; apoi se ia sosul de pe foc şi se adaugă oregano, rozmarin, sare şi piper după gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|