Ravioli cu ciuperci porcini, pui si capere

Postat de Bucataras in Paste
19 Feb 2021 | 3739 vizualizari
Ravioli cu ciuperci porcini, pui si capere

Pranzul zilei: ravioli umpluti cu ciuperci porcini, pui, capere si sos de rosii. Imi place sa arunc din cand in cand un ochi in zona de paste proaspete a magazinelor alimentare si sa testez diverse produse. De data aceasta am ales ravioli umpluti cu ciuperci porcini si m-am gandit la o combinatie de paste cu pui, capere si sos de rosii, care sa echilibreze gustul puternic al ciupercilor. Delicioasa si reusita combinatia, sa stiti.

Ingrediente

  • 250 g ravioli ai funghi porcini
  • 300 g piept de pui
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • Sare, piper, cimbrisor, oregano, busuioc
  • 4-5 rosii cherry
  • Suc de rosii cherry
  • 2 linguri de capere
  • 50 g unt
  • Pentru décor:
  • Parmesan ras
  • Frunze de busuioc

Mod de preparare

Pune intai pastele la fiert in apa clocotita.

Intre timp curata ceapa, usturoiul si toaca-le marunt.

Taie pieptul de pui in cubulete.

Topeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa si usturoiul tocate, amesteca cat sa isi lase aroma, apoi pune cuburile de pui peste.

Condimenteaza cu sare, piper, cimbrisor, oregano, busuioc sau cu alte plante aromatice, in functie de ce preferi si lasa puiul pana se gateste pe toate partile. Fiind taiata in bucati mici, carnea nu are nevoie de un timp de gatire prea mare.

Pune pastele ravioli umplute cu ciuperci porcini in tigaie peste pui, adauga rosiile cherry taiate in jumatate, caperele, adauga si sos de rosii si putin din zeama in care au fiert pastele.

Lasa sa se intrepatrunda toate aromele, sosul sa devina usor consistent si opreste focul.

Presara parmesan ras peste ravioli cu pui si capere, cateva frunzuite de busuioc si pofteste la masa.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu ciuperci porcini, pui si capere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu branza cu mucegai

Postat de Irina

Paste cu branza cu mucegai

Am pus pastele intr-un vas Zepter impreuna cu apa,  am acoperit cu capacul si l-am pus pe foc. Dupa 5 minute acul indicator a urcat in zona verde (cantitatea de apa fiind foarte mica) si...

Citeste continuarea

Paste cu branza, mere si stafide

Postat de mirela0911

Paste cu branza, mere si stafide

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.  Intr-un vas incapator se amesteca branza cu zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2021, 14:48
la 19.02.2021, 15:06
buuun
la 19.02.2021, 15:50
bunatate!
la 19.02.2021, 16:01
Foarte gustoase...!
la 19.02.2021, 16:06

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking