Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)

Postat de oanapl in Prajituri
4 Feb 2024 | 1031 vizualizari
Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)

Aveam niște mere care se zbârceau și mi-a făcut cu ochiul această rețetă la Cristian Borod (bucatarmaniac). Eu am mai adăugat și nuci caramelizate și fulgi de migdale. A ieșit o bunătate și vă invit să încercați și voi rețeta. Ingredientele pentru Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz) sunt: fulgi de ovaz, zahar, chefir, oua, unt, mere, nuci.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)
  • 200 g fulgi de ovăz (macinați)
  • 75 g zahăr brun
  • 90 g chefir
  • 3 ouă
  • 30 g unt
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 150 g măr mărunțit (în robot)
  • 40g nuci caramelizate
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)

Se macină fulgii de ovăz în robotul de bucătărie.
La fel se procedează și cu merele.
Se mixează apoi ouăle cu zahărul măcinat, apoi se adaugă  untul si chefirul, praful de copt, bicarbonatul și sarea, scortisoara, zaharul vanilat. Se încorporează ovăzul măcinat, mărul și nucile caramelizate.
Se pune compoziția într-o tavă mică de chec și se presară fulgi de migdale deasupra.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30 de minute, apoi se scade temperatura la 160°C pentru încă 20 de minute.

Se lasă să se răcească și apoi se servește.

 Vezi si retata de Banana bread.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crumble cu prune, nuca si melasa

Postat de simona72

Crumble cu prune, nuca si melasa

Pentru umplutura de fructe: se spala prunele, se scot samburii si se taie in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt prunele de mari. Peste prune se adauga zaharul, melasa, scortisoara, bautura...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu piure de castane

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu piure de castane

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2024, 15:02
la 04.02.2024, 15:38
la 04.02.2024, 20:14
vreau si eu o feliuta
la 05.02.2024, 17:58
Mulțumesc, Rodica!
la 05.02.2024, 17:59
Mulțumesc, Vasile!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking