Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana

Postat de RODIMUR in Ciorbe
12 Mar 2024 | 1158 vizualizari
Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana

Mai sunt câteva săptămâni până ce verdețurile aromate și gustoase vor învada piețele și până atunci m-am gândit să postez această rețetă, făcută în urmă cu mai mult de un an, în așteptarea acestora. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș. Pentru Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana sunt necesare ingredientele urmatoare: radacinoase, ceapa, cartofi, rosii, marar, loboda, bors.

Ingrediente

  • ingrediente Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana 
  • 4-5 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1/2 țelină mijlocie
  • 2 cepe galbene mici
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 roșii
  • 7-8 cartofi roz
  • sare extrafină
  • piper măcinat
  • 1 litru de borș natural
  • 2 legături de frunze de pătrunjel
  • 2 legături de mărar
  • 2 legături de lobodă
  • 1 legătură de leuștean
  • smântână (facultativ)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana 

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Din când în când se culege spuma care se formează la suprafața oalei.

Se curăță cepele, se taie mărunt și se călesc ușor, până ce se transparentizează. Roșiile se spală, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapă călită, iar la urmă, cine dorește, poate adăuga usturoiul spălat și tăiat mărunt. Se ia tigaia de pe foc când apa lăsată de roșii a scăzut.

Se curăță cartofii se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, atunci când acestea sunt fierte pe jumătate. După două-trei clocote se adaugă ceapa călită cu roșiile tăiate  cubulețe și se mai lasă oala pe foc încă două trei clocote.

Se adaugă borșul, se condimentează după gust cu sare și piper și la urmă, după ce se oprește focul de la aragaz, se adaugă verdețurile, spălate, zvântate și tăiate mărunt. 

Se pune capacul pe oala cu borș și se lasă 10-15 minute, după care poate fi servit. Cine dorește, poate adăuga smântână. Fără smântână, borșul este de post.

Vezi si reteta de Ciorba de loboda cu stevie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de bors de cartofi, cu multa verdeata si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba cu os de porc si gulie

Postat de mihaelar63

Ciorba  cu os de porc si gulie

Osul de porc  se opareste cu apa clocotita . Se pune la fiert in apa sarata . Legumele se curata , se spala si  se toaca  marunt cuburi / rondele . Gulia se taie in cuburi mai...

Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

Postat de Lia1

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2024, 07:06
o bunatate
la 13.03.2024, 07:52
la 13.03.2024, 09:22
Delicios!
la 13.03.2024, 11:33
adevarul e ca si imi imi place borsul cu cartofi
la 13.03.2024, 14:36
Buna tare! Se simte parfumul pana aici Eu am mai mancat si cu paste .

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking