Iată cum se prepară Rețeta de ciorbă de lobodă cu ștevie:
Toate legumele se toacă în cubulețe.
Într-o cratiță pentru ciorbă, se încinge uleiul de floarea soarelui, iar legumele se călesc pentru un gust mai intens.
În timp ce legumele se călesc, tocați loboda și ștevia.
Adăugați apă peste legumele călite, până la aproximativ ¾ din capacitatea cratiței.
Când conținutul cratiței ajunge la fierbere, adăugați cartofii cubulețe și roșiile cuburi în suc propriu.
Când ciorba este aproape gata, adăugați verdețurile tocate și lăsați să fiarbă.
Pentru un gust autentic, adăugați leușteanul verde tocat.
Imediat, adăugați borșul și mai lăsați să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.
La final, adăugați oul bătut, amestecând energic cu furculița.
Ciorba poate fi îmbunătățită și cu smântână, dar pentru o variantă ușoară și fresh, am ales varianta cu ou bătut.
Opriți focul, adăugați o mână zdravănă de leuștean proaspăt tocat, iar ciorba de lobodă cu ștevie este gata!
Vezi si reteta de Ciorba de loboda cu costita afumata.