Reteta de ciulama de ciuperci

Postat de S_I_D in Mancaruri de legume
11 Feb 2024 | 997 vizualizari
Reteta de ciulama de ciuperci

Nu am mai mancat de ceva vreme ciulama, asa ca m-am pus pe treaba. A iesit minunata si cremoasa. Pentru Reteta de ciulama de ciuperci ai nevoie de urmatoarele ingrediente: ciuperci, ceapa, ulei, smantana si supa de pui.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de ciulama de ciuperci 
  • ciuperci 500 gr
  • ceapa 2 buc
  • ulei 50 ml
  • usturoi 2 catei
  • saredupa gust
  • piper dupa gust
  • supa de pui 500 ml
  • smantana pentru gatit 200 ml
  • patrunjel dupa gust

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de ciulama de ciuperci 

De mult aveam pofta de o ciulama, asa ca am pregatit legumele: cepele, usturoiul si ciupercile, pe care le-am curatat bine.

Ca sa nu-mi mai lacrimeze tot timpul ochii, am taiat cepele in 4 si le-am pus in maruntitor care si-a facut treaba in 5-6 secunde de apasat pe buton.

Am taiat ciupercile felii inainte de a ma apuca sa pregatesc mancarea.

In oala electrica am selectat modul de gatire clasica si mai exact modul de rumenire, am asteptat sa se incalzeasca, dupa care am adaugat uleiul.

In uleiul incins, am adaugat ceapa si am calit timp de 3-4 minute, apoi am adaugat cateii de usturoi.

Ciupercile taiate felii, le-am pus peste ceapa care a devenit sticloasa si am amestecat bine cu o spatula. Ciupercile o sa elimine sucul si acestea trebuie calite timp de 10 minute, pana o sa-l evapore.

Am condimentat cu sare si piper dupa gust Am adaugat supa de pui, am amestecat bine si am lasat la fiert timp de aproximativ 10 minute.

La final am adaugat smantana pentru gatit, am lasat sa dea 2-3 clocote si am oprit oala.

Peste ciulamaua de ciuperci am adaugat patrunjelul si a fost gata de servit. Sper sa va placa reteta. Pofta buna!

Vezi si reteta de Ciulama de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de oanapl

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...

Citeste continuarea

Reteta de post, simpla si gustoasa de Ciulama de ciuperci

Postat de vasimur

Reteta de post, simpla si gustoasa de Ciulama de ciuperci

Cum se prepara Reteta de post, simpla si gustoasa de Ciulama de ciuperci Curățăm și spălăm bine ceapa, după care o tocăm mărunt (eu am folosit un choper de legume). În uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2024, 09:06
Bună, bună!
la 12.02.2024, 12:52
Și mie îmi place tare mult ciulamaua cu ciuperci, servită cu mămăliguță caldă...
la 12.02.2024, 14:38
la 12.02.2024, 19:50
Imi place ciulamaua de ciuperci!
la 12.02.2024, 20:44
Delicioasa ciulamaua

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking