Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

Postat de oanapl in Pui
23 Feb 2024 | 1213 vizualizari
Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

Vă invit să încercați cele mai pufoase și mai bune clătite. De când am descoperit această rețetă, doar pe aceasta o pregătesc. M-am inspirat de la Oana (savori urbane) pentru rețeta de clătite. O puteți folosi atât pentru clătite dulci, cât și clătite sărate. Concurs Cele mai bune retete cu carne Daca vrei sa pregatesti Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, faina, lapte, unt, ciuperci, pui, legume.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui
  • pentru clătite:
  • 3 ouă
  • 250 g făină albă
  • 500 - 650 ml lapte rece
  • un praf bun de sare
  • 50 g unt topit și răcorit
  • ulei pentru prăjit
  • pentru umplutură:
  • 1 borcan ciuperci
  • 2 pulpe de pui fierte
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 3 fire ceapă verde
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper
  • în plus:
  • 150g mascarpone
  • 150g smântână pentru gătit
  • sare
  • pătrunjel

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

Se cerne făina într-un castron mare și se sparg ouăle peste ea. Ouăle nu trebuie bătute separat ci se pun întregi. Se pune și sarea și se pregătește laptele rece (gras, cu 3,5%).Se toarnă 1/3 din lapte și se amestecă energic cu lingura de lemn. Se obține o pastă groasă în care se pune untul topit (răcorit, nu fierbinte!). Se diluează totul, treptat, cu restul de lapte rece. Se toarnă tot câte puțin și se amestecă energic ca să nu se formeze cocoloașe. Se continuă până se pune tot laptele. Dacă totuși vedeți că sunt aglomerări (cocoloașe) atunci strecurați aluatul printr-o sită fină. NU apăsați cocoloașele prin ea ci lăsați să treacă doar ce se scurge natural. Puteți procesa aluatul de clătite și cu blenderul de mână. În funcție de tipul făinii folosite s-ar putea să fie nevoie de ceva mai mult lapte, așa că se poate completa cu încă 100-150 ml.
Momentan aluatul de clătite pare subțire dar are nevoie de odihnă. Se dă 30 de minute la frigider (acoperit cu o farfurie). După scurgerea acestui timp se scoate aluatul de la frigider și se amestecă bine cu polonicul. Aluatul este deja mai gros, curge ca o smântână mai subțire.


Se pune tigaia la încins pe ochiul cel mai mare, la putere maximă. Când tigaia a fost bine încinsă se pune în ea foarte puțin ulei (o pată de 2 cm diametru) și se rotește tigaia ca acesta să se disperseze în ea. Apoi se umple polonicul cu aluat și se toarnă în tigaie. Se rotește imediat tigaia, astfel încât aluatul să se distribuie uniform în ea. Stratul de aluat trebuie sa fie subțire dar să acopere bine tigaia. Prăjirea clătitelor depinde de tipul tigăii și de puterea sursei de căldură. Eu le desprind ușor marginile cu o spatulă și ridic un pic clătita ca să văd cum se prezintă pe dos. Dacă are urme de rumenire pot să o întorc.
Se lasă 1-2 minute și pe partea cealaltă până când se rumenește frumos.
La fel se procedează cu restul aluatului, până când se termină.


Pentru umplutură, eu am folosit 2 pulpe de pui dezosate, fierte, pe care le-am tăiat mărunt. Se scurg ciupercile de apă și se taie mărunt și se adaugă peste carnea de pui. Se taie cubulețe ardeiul gras, iar ceapa verde se taie rondele. Parmezanul se dă pe răzătoarea mare. se adaugă sare și piper după gust. Se amestecă ingredientele și se umplu clătitele.

Se așează clătitele într-un vas termorezistent uns cu ulei.

Se amestecă mascarpone cu smântână pentru gătit, se adaugă sare după gust și se omogenizează compoziția. Se întinde peste clătite.

Se introduc clătitele la cuptor pentru 15 minute. 

Se presară pătrunjel tocat și se servesc.

Vezi si reteta de Clatite umplute cu pui si ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocănele în vin alb

Postat de portiadelumina

Ciocănele în vin alb

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. ...

Citeste continuarea

Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel

Postat de licurici_lra

Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel

Usturoiul se toaca si se amesteca bine cu patrunjelul tocat, zeama de lamaie si ulei de masline, apoi se pune impreuna cu pieptul de pui (taiat in bucati mai mari) intr-o punga la frigider, min. o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2024, 21:40
la 23.02.2024, 22:08
la 23.02.2024, 22:25
la 24.02.2024, 09:26
Cu siguranta, o sa le incerc!👍
la 24.02.2024, 12:00
Mulțumesc Motănel!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking