Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi

Postat de mihaelar63 in Porc
9 Ian 2024 | 3270 vizualizari
Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi

   "Rețete pentru masa de Crăciun". Am poftit la o bucata de friptura dar sa fie mai altfel decat de obicei. Ca si aromatizare extra am folosit salvia. Am preparat o masa gustoasa pentru trei persoane. Totul la portie sa nu mancam prea mult !!!! Declar raspicat ca ador combinatia de porc cu salvie !!! Pentru Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi sunt necesare cateva ingrediente: cotlet, cartofi, unt, usturoi, rosii.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi 
  • 700 gr cotlet porc
  • 500 gr cartofi
  • 1 crenguta salvie [pentru iarna eu o pun la congelator ]
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 fulgi chilli
  • sare
  • 200 gr rosii cherry
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si cateva fire de patrunjel verde.

Cotletul de porc se feliaza in 3 bucati mai groase.

Condimentati feliile de carne cu sare si chilli.

Infierbantati intr-o tigaie uleiul si untul.

Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi 

Bucatile de carne se presara cu frunzulite de salvie si se prajesc usor pe ambele parti.

Cartofii se scot intr-o tava alaturi de carne. Zdrobiti usor cartofii.

Grasimea ramasa de la prajirea carnii se amesteca cu usturoiul pisat si boia dulce de ardei.

Dati tava la cuptorul preincalzit [220 grade C] timp de 30 minute pana se rumeneste totul frumos.

La servire se decoreaza cu rosioare si patrunjel verde.

Puneti alaturi salata favorita.

  Pofta buna !!!

Vezi si reteta de Escalop cu ciuperci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Postat de gicuta69

Sarmale in foi de varza acra si afumatura

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore. Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2024, 06:37
Foarte bun
la 10.01.2024, 09:36
Porcul cea mai bună legumă!
la 10.01.2024, 11:20
Tentantă fripturică...!
la 10.01.2024, 11:41
la 13.01.2024, 19:06
Apetisanta fripturica, nu stiu eu cu salvia asta, ca eu sunt conservatoare....

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking