Iata cum se prepara Reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar:
Curatam gogosarii de seminte,ii spalam, ii lasam la scurs si ii taiem feliute de 1cm sau mai subtiri.
Intr-o oala cu fundul gros, o oala de tuci e foarte buna, punem otetul, uleiul, zaharul, sarea, bulionul, mustarul, foile de dafin, piperul boabe si dam pe foc mic pana se topeste zaharul.
Adaugam gogosarii feliati, punem un capac deasupra si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, 30-35 minute. Luam capacul si mai lasam la foc mic, 15-20 minute, avand grija sa nu scada sosul prea tare. Gogosarii vor fi acum inmuiati si plini de sos cremos, gustos.
Cu un polonic, punem gogosarii fierbinti, in borcanele sterilizate. Infiletam capacele, le asezam intr-o tava de aragaz si le dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 10 minute.
Le scaoatem cu atentie sa nu ne frigem si le punem la caldura, invelite cu paturi, vreo 2 zile.
Mie mi-au iesit 7 borcane de 400g si un pic de gustareala!
Pofta buna!
Vezi si reteta de Gogosari si conopida in otet.