Reteta de gomboti cu prune la tava

Postat de mirela0911 in Dulciuri
10 Dec 2023 | 1848 vizualizari
Reteta de gomboti cu prune la tava

Am tot facut clasicele gomboturi cu prune in aceasta toamna, foarte bune de altfel, dar intr-o zi mi-a aparut pe retelele sociale un mic video cu aceasta reteta, gomboti la tava. Mi s-a parut interesanta si mai ales usor de facut in comparatie cu cele rotunde. Si pentru ca aveam cateva prune pe care le tot mutam dintr-un loc in altul, am zis ca e momentul sa incerc acea reteta. Zis si facut. Rezultatul..... usor de executat si foarte bun. Pentru Reteta de gomboti cu prune la tava sunt necesare cateva ingrediente: lapte, zahar, gris, oua, unt, prune si pesmet.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru Reteta de gomboti cu prune la tava
  • 1 litru de lapte dulce
  • 70 g zahar
  • 160 g gris
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie
  • 10-12 buc prune

Pt. crusta:

  • 100 ml ulei
  • 300 g pesmet
  • 80 g zahar sau dupa gust
  • 1 lgt scortisoara

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune la tava

Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii. Se lasa sa se scurga.

Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga. Se adauga pesmetul si se lasa 1-2 minute sa se rimeneasca amestecand continuu pentru a nu se arde. Se pune zaharul si scortisoara si se ametseca bine, lasand sa se mai rumeneasca putin. Cand este gata, se trage deoparte.

Intr-u bol se amesteca bine 300 ml lapte cu grisul, esenta de vanilie si oul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa clocoteasca se toarna in fir subtire amestecaul de mai sus, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa fiarba pana atinge consistenta unei budinci de gris. La final se adauga untul si se omogenizeaza.

Intr-o tava se pune jumatate din cantitatea de pesmet, se niveleaza si se taseaza usor. Se pune apoi jumatate din cantitatea de gris si se niveleaza. Se asaza prunele cu partea interioara in jos. Se toarna restul de budinca, se niveleaza apoi deasupra se pune restul de pesmet. Se niveleaza usor si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40 de minute.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca apoi se poate servi.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Galuste cu caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gomboti cu prune la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita

Postat de Constelatialeu

Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita

Iata cum se prepara Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita Intr-un castron am mixat untul moale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie, apoi am adaugat smantana si am amestecat 2-...

Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti reteta de post

Postat de Pungasa_Rogue

Desert salam de biscuiti reteta de post

Salam de biscuiti reteta Biscuitii se rup bucatele, iar rahatul se taie cubulete. Se pun intr-un castron mare, impreuna cu nuca. Intr-o craticioara, se pun compotul de pere, margarina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2023, 20:47
Ce idee interesanta, de pus in aplicare
la 11.12.2023, 10:08
la 11.12.2023, 11:20
Ce preparat fain și bun...!
la 11.12.2023, 18:54
Hmmm, interesant, apetisant, darrrr nu prea are treabă cu gomboții, unde-s cartofii din cpomiziție, că aia sunt baza?? Teoretic e budincă de griș cu prune! Fără supărare!
la 18.12.2023, 18:22

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking