Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe

Postat de S_I_D in Dulciuri
1 Ian 2024 | 1627 vizualizari
Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe

Dragi gospodine, ce spuneti de un cozonac putin mai diferit si elegant de Anul Nou?
La noi este cunoscut sub denumirea de guguluf dar mai poarta denumirea si de kugelhopf sau gugelhupf.
Originile acestui cozonac sunt inca disputate de Austria, Franta si Germania.
Guguluful este un fel de cozonac care se coace intr-o forma speciala ce seamana cu un turban si are in mijloc un „horn“, astfel incat aluatul sa se coaca uniform atat in interior cat si in exterior.
Cu acest cozonac poti sa-ti surprinzi familia si prietenii atat de sarbatori cat si la evenimente mai speciale. Pentru Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, lapte, smantana, nuci.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe
  • Aluat:
  • sare 1 praf
  • zahar 400 gr
  • lapte 240 ml
  • smantana 340 gr
  • ulei 120 ml
  • cacao 120 gr
  • faina 250 gr
  • bicarbonat 2 lingurite
  • drojdie 1 lingurita
  • nuci 70 gr
  • oua 2 buc
  • GLAZURA:
  • zahar pudra 400 gr
  • lapte 50 ml
  • lapte condensat 50 gr
  • DECOR:
  • capsuni dupa gust
  • afine dupa gust
  • kumquat dupa gust

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe

Intr-un bol se pun ouale alaturi de un praf de sare si se mixeaza pana incep sa se deschida la culoare.
Adaugam zaharul peste oua si mixam in continuare.
Este randul uleiului sa il adaugam in compozitie, mixam pana ce este incorporat.
Adaugam laptele si smantana, mixam compozitia pana incorporam toate ingredientele.
Adaugam faina si pudra de cacao peste compozitia rezultata. La final, adaugam bicarbonatul si drojdia uscata. Toate ingredientele se amestecPentru un gust mult mai bun am adaugat si nuci maruntite.
e bine.
Am uns o tava de guguluf cu unt si am tapetat-o cu faina. Am pus aluatul in tava si am adaugat-o in cuptorul preincalzit la 175°C, timp de aproximativ 1 ora.
Dupa ce prajitura este gata, se lasa putin la racit si se pregateste glazura.
Pentru glazura se amesteca zahrul pudra, laptele condensat si laptele. Se introduce la microunde sau se pun toate ingredientele intr-o cratita, se amesteca bine pana se obtine o glazura fluida.
Glazura se toarna peste prajitura cat timp este calduta deoarece se intareste foarte repede.
Se decoreaza prajitura cu fructe proaspete: capsuni, afine, kumquat.

Vezi si reteta de Guguluf cu capsuni si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de guguluf cu decor de portelan si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri simple cu vanilie

Postat de Sim0naWorld

Fursecuri simple cu vanilie

Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am mixat usor. Am adaugat zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie, si am mixat pana s-a topit zaharul, iar crema a devenit spumoasa. Am...

Citeste continuarea

Desert gris cu dulceata de mure si cacao

Postat de CameliaComan

Desert gris cu dulceata de mure si cacao

Pentru inceput, trebuie sa  fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Atunci cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2024, 19:57
"Retete pentru masa de Craciun "
la 02.01.2024, 17:18
la 02.01.2024, 18:55
la 02.01.2024, 20:28
la 02.01.2024, 20:49

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking