Reteta de lebar de casa

Postat de abetina in Porc
31 Ian 2024 | 1067 vizualizari
Reteta de lebar de casa

Aceasta reteta este deosebita ca gust, culoare si aroma. Nimic nu se compara cu o reteta mostetinita din strabuni! Pentru Reteta de lebar de casa am folosit ingredientele urmatoare: organe de porc, sorici, legume.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de lebar de casa
  • maruntaiele de la un porc de peste 200 kg.;
  • maruntaiele de la un ied de circa 20 kg.;
  • 500 gr.sorici de porc;
  • 6 cepe;
  • 3 morcovi;
  • 1 lingura de sare;
  • 5-4 foi de dafin;
  • 1 lingurita piper boabe;
  • 1 lingurita oregano macinat;
  • 1 capatana de usturoi;
  • intestine groase de porc.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de lebar de casa

Intr-o oala se pun maruntaiele, soriciul, cepele, morcovii, sare, foi de dafin, piperul boabe, oregano macinat, usturoiul curatat, apa cat cuprinde si se fierb la foc potrivit. Cand toate sunt fierte, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.

Se strecoara zeama si ce ramane se da prin masina de carne. Se mai adauga cateva cescute din lichidul ramas peste compozitie, asa incat compozitia sa fie nici prea tare nici prea moale, sa poata fi usor trecuta prin masina de carne la umplut intestinele.

  Se umplu matele cu compozitie, se leaga a capete cu ata si se inteapa cu acul.

  Intr-o oala se pune apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba, se adauga lebarii si se lasa la fiert circa jumatate de ora de cand au inceput sa fiarba. Se fierb la foc potrivit, sa nu cumva sa crape.

Cand sunt fierti, se scot si se lasa la rece pe masa, apoi se pun la frigider. Se servesc reci cand se intaresc.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut delicioasa!

Vezi si reteta de Lebar de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de lebar de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulada de porc umpluta cu ou si spanac

Postat de AlexTeacher

Rulada de porc umpluta cu ou si spanac

Bate cele 3 oua cu ajutorul unui tel. Taie ceapa si ardeiul gras cuburi. Incinge o tigaie si pune o lingura de ulei inauntru. Adauga ardeiul, caleste-l putin si la scurt timp adauga...

Citeste continuarea

Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Postat de merisor67

Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2024, 15:25
lipseste. ceapa zdrobita
la 01.02.2024, 11:29
Fara ceapa zdrobita,este bun cu ceapa dar am vrut sa dau alt gust.
la 01.02.2024, 11:44
ma refeream la ceapa zdrobita alaturi de leibar.
la 01.02.2024, 13:30
la 02.02.2024, 11:42

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking