Reteta de macrou marinat si prajit

Postat de ctlina in Peste
8 Ian 2023 | 3987 vizualizari
Reteta de macrou marinat si prajit

O reteta portugheza de macrou marinat si apoi prajit. https://www.blogulluicatalina.com/2022/07/macrou-marinat-si-prajit-ca-la-madeira.html Pentru Reteta de macrou marinat si prajit avem nevoie de urmatoarele ingrediente: macrou, ceapa, usturoi, oregano, otet, ulei, vin alb, faina.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de macrou marinat si prajit
  • 2 pesti macrou proaspeti
  • 1 ceapă
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguță de oregano proaspăt
  • 100 ml otet alb organic
  • 50 ml ulei de măsline
  • 80 ml vin alb
  • făină - 2 linguri (eu am folosit făină cu conținut scăzut de carbohidrați)
  • ulei de prajit - 3-4 linguri

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de macrou marinat si prajit

Dupa ce ati golit macroul, scufundati-l in apa cu sare pentru a indeparta sangele.

Eu i-am luat de la pescarie proaspeti, vanzatorul de peste i-a vidat si le-a tăiat capurile. 

Tăiați ceapa rondele și tocați mărunt usturoiul. 

Faceți marinata , amestecati uleiul de măsline, oțetul, vinul, ceapa, usturoiul, sare, piper și rozmarin.

Adăugați pestele și lăsați-l la marinat câteva ore. 

Am pus intr-o cutie de plastic si am lasat la marinat peste noapte la frigider. Am răsturnat macro-urile o dată. 

Scoateti si uscați macro-urile, dați-le prin făină și prăjiți-le în ulei. 

Cand pestele este prăjit, turnați marinata în tigaie si aduceti-o la fierbere.

Eu am scos macroul prajit inante și l-am servit cu ceapa si marinata fierbinte .

Se servește cu cartofi fierți. 

Vezi si reteta de Macrou cu sos de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de macrou marinat si prajit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crap portughez

Postat de Ina

Crap portughez

Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie....

Citeste continuarea

Icre de hering

Postat de MotanLaOale

Icre de hering

Se inmoaie franzela in apa rece 20-30 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se adauga uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2023, 22:11
Bun pestele !!!
la 08.01.2023, 23:03
la 09.01.2023, 07:47
la 09.01.2023, 14:49
Si noua ne place pestele!
la 09.01.2023, 19:26
O idee faina de a pregati pestele!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking