Reteta de marmelada de gutui

Postat de Caty in Dulceata / Gem
26 Oct 2022 | 2836 vizualizari
Reteta de marmelada de gutui

  Pentru aceasta reteta de marmelada de gutui, avem nevoie de cateva ingrediente principale: gutui si zahar. Mai avem nevoie de un blender verical.  

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de marmelada de gutui, sunt urmatoarele:
  • 3,5 kg gutui
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de marmelada de gutui:

Spalam gutuile, le curatam de cotoare si le taiem cuburi mai mari. Ca sa nu se oxideze, le punem in apa rece pana terminam de taiat toate gutuile. Eu am aruncat 500g cotoare de gutui, deci am ramas cu 3 kg.

Nu le curat de coaja.

Le scurgem de apa si le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul, zeama de la lamaie si punem oala pe aragaz la foc mic. 

Stam pe langa oala si amestecam, pana ce gutuile se inmoaie si isi lasa zeama.

Continuam fierberea amestecand din cand in cand, pana se ingroasa siropul, un pic mai mult ca cel de la dulceata.

Oprim fierberea si cu blenderul vertical, facem din gutui, o pasta.

 Fierbinte fiind, o punem in borcanele sterilizate, infiletam capacele uscate si le punem la cald, sub paturi.

Putem pune marmelada si in diferite forme, le acoperim cu hartie de copt si le pastram la rece. Servim familia si prietenii oricand cu o marmelada parfumata si frumos colorata. 

Ungem biscuitii sau fursecurile cu marmelada si am creat un alt fel de gustare.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Marmelada de portocale.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de marmelada de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de gogonele

Postat de Bucataras

Dulceata de gogonele

Pasii de preparare: Taie cotoarele de la gogonele si scoate-le semintele. Toaca-le cubulete si pune peste sucul de la 4 lamai. Lasa-le 1 ora sa intre zeama de lamaie in ele. Dupa...

Citeste continuarea

Dulceata de cirese

Postat de gurita_ta2005

Dulceata de cirese

Incepem prin spalarea cireselor si curatarea de samburi,daca aveti aparat de scos samburii ar fi ideal. Intr-o oala incapatoare se pun ciresele curatate,impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2022, 10:34
Excelentă! Arată minunat!
la 30.10.2022, 10:38
iammi
la 30.10.2022, 10:45
Buna!
la 31.10.2022, 23:19
Tare bine arata !
la 01.11.2022, 11:20

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking