Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Postat de panacris in Dulciuri
5 Ian 2024 | 2938 vizualizari
Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Dacă am jucărie nouă am mai pregătit o nouă rundă de nuci, de data asta pe modelul clasic numai bune de pus în colecția "Rețete pentru masa de Crăciun". Spor și poftă bună! Pentru Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos am folosit ingredientele urmatoare: faina, oua, unt, zahar, biscuiti, lapte condensat, dulceata si nuca de cocos.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos
  • aluat:
  • unt la temperatura camerei cu minim 80% grăsime 100 g
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • făină albă tip 000 200
  • g ouă la temperatura camerei 2 bucăți,
  • praf de copt 10 g
  • zahăr pudră vaniliat 30 g,
  • Un praf de sare.
  •  cremă:
  • margini de coji de nuci cca. 100 g,
  • biscuiți Oreo cca. 100 g,
  • dulceață de vișine cca. 100 g,
  • lapte condensat 200 g,
  • fulgi de cocos 150 g,
  • ulei de cocos 30 ml,
  • un praf de sare,
  • esență de rom 1 fiolă,
  • unt grăsime 85% 100 g,
  • nucă de cocos pentru decor.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie într-un castron. Omogenizăm cu un tel sau cu robotul de bucătărie până se spumează ușor.

Adăugăm ouăle pe rând și mixăm în continuare până la încorporarea completă a acestora.

Adăugăm făina și praful de copt cernute și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un amestec omogen și ușor manevrabil.

Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o jumătate de oră.

Scoatem aluatul de la frigider și facem biluțe mici între 3 și 5 g în funcție de forma pe care o avem.

Încălzim bine forma pe care o ungem cu puțin ulei și o lăsăm să se ardă puțin. Facem asta pentru a evita prinderea aluatului de formă.

Mare atenție când începem să punem biluțele în locașurile formei, forma trebuie să fie fierbinte, apoi venim cu cealaltă jumătate a formei peste și presăm bine pentru 10-15 secunde după care o întoarcem pe cealaltă parte și tot așa câte 10-15 secunde pe fiecare parte până prind culoarea unui maroniu deschis.

Când sunt gata coapte le răsturnăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

După ce s-au răcorit se curăță marginile cojilor de nucă.

Acestea se mărunțesc, se pun într-un vas de mărunțit, se adaugă dulceața de vișine, esența de rom, biscuții Oreo, laptele condesat, uleiul de cocos, sare, nuca de cocos și untul la temperatura camerei.

Apoi se mixează amestec ușor până ce se va obține o cremă omogenă.

Cojile  de nuci se vor umple cu crema obținută, se unesc două coji, pentru a se obține nuca, apoi se tăvălesc prin nuca de cocos răzuită.

Apoi se depozitează cca. 1 zi, în cutie metalică sau pe un platou acoperit cu folie alimentară.

Cu cât stau mai mult cu atât se frăgezesc.

Spor, răbdare și poftă bună! ;)

Vezi si reteta de Nuci umplute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite pufoase reteta cu scortisoara

Postat de timea

Clatite pufoase reteta cu scortisoara

Clatite pufoase reteta Intr-un bol mixam oul cu un varf de cutit sare, zaharul si zaharul vanilat, folosind un tel. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert bezele

Postat de Leontina_Costel1970

Desert bezele

Albusurile se lasa de seara la dezghetat ( le-am avut la congelator ), dupa ce s-au dezghetat, se pun intr-un castron mai inalt si incapator, se adauga sarea si incepem sa le mixam bine, cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2024, 17:51
Nucile astea au fost pentru mine mereu o mare tentație, dar nu știu când voi îndrăzni să le fac... Bravo!
la 05.01.2024, 18:47
Rodica m-am chinuit ani la rand cu forma de aluminiu pe aragaz. Dar acum am descoperit forma electrica si e mult mai simplu! Se fac mult mai repede și mult mai multe coji deodata! Restul e rabdare și îndemânare!
la 05.01.2024, 19:26
Ai dat-o pe fonfleuri Zmeoaico
la 05.01.2024, 19:45
la 06.01.2024, 10:05
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking