Iata cum se prepara Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina
Ceafa se fasonează și taie cubulețe.
Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în ulei și puțină apă.
După ce legumele au devent translucide, se adaugă cubulețele de carne și se lasă la gătit cca. 5 minute la foc iute.
Se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce și chimen, apoi se adaugă apă cât să acopere ( cca. 2000 ml!) și se lasă la gătit la foc lent cca. 60 de minute.
Între timp, ne ocupăm de găluștele pentru papricaș.
Se pune apă la fiert cu un praf de sare într-o oală încăpătoare, de cca, 2 l.
Într-un bol se amestecă ouăle, cu sare și făina, până se obține o compoziție un pic mai groasă decât cea de clătite, cam de consistența smântânei.
Când apa clocotește, se ia cu o lingură umezită din aluat și toarnă în apa clocotită, apoi se acoperă și se lasă la fiert cca. 10 minute, până ce se umflă și sunt fierte.
Găluștele se lasă la odihnă cca. 10 minute, apoi se scot din apă și se adaugă la papricaș, lăsându-se la gătit la foc mic încă 10 minute, cât să se îmbine gusturile.
Spor și poftă bună!
Vezi si reteta de Papricas cu carne de porc.