Reteta de prajitura Mimoza

Postat de trifadalia in Prajituri
29 Feb 2024 | 1355 vizualizari
Reteta de prajitura Mimoza

Un desert de casa aromat, gustos si delicios.  Pentru Reteta de prajitura Mimoza sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, untura, zahar, oua, smantana, unt, lapte, gem.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de prajitura Mimoza
  • Foi:
  • 500 gr faină
  • 130 gr untura
  • 100 gr zahăr
  • 2 galbenusuri de ou
  • 4 linguri smantana
  • Sare
  • Bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • Coaja si zeama de la o lămâie
  • 1 cana de lapte
  • 3 linguri de făină
  • 1 plic zahăr vaniliat
  • 1/2 borcan gem de caise/capsuni

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Mimoza

Într-un castron se pun ingredientele uscate si se freacă cu untura pana devine un aluat nisipos. Se adaugă galbenusurile de ouă, smantana si bicarbonatul de sodiu. 

Se frământă aliatul si se împarte în 4 bucăți. Din fiecare bucata se întinde o foaie si se coace pe dosul tavii pe care in prealabil o ungem cu untura sau ulei. Foile se coc 10-12 minute. 

Se prepară crema astfel: se pune faina si zahărul in oala peste care se adaugă laptele. Se fierbe pana se îngroașă. Cand este rece se amestecă cu untul. La final se adaugă coaja de lămâie. Se unge o foaie cu crema, una cu gem de capsuni, iar crema iar deasupra se pune ultima foaie. 

Se pudreaza cu zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Mimoza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert negresa cu halva, de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu halva, de post

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane

Postat de mirela0911

Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, batand bine dupa fiecare. Faina si praful de copt se amesteca. Se adauga nuca de cocos si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2024, 23:37
Delicioasă!
la 03.03.2024, 22:45
la 04.03.2024, 19:28
Mmmm, tare mult imi plac prajiturile astea cu foi coapte pe dosul tavii!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking