Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure

Postat de RuxyRux in Dulciuri
29 Ian 2017 | 5648 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure

Reteta de preparare a papanasilor  Pentru papanasii astia deliciosi, as astepta si-o ora la restaurant :))) si nu glumesc, imi dau cuvantul de bucataras! Norocul este ca-s la indemana si ii prepar de cate ori imi este pofta nebuna! :))))) asa ca, daca ma anuntati ca veniti, va fac si voua, in doi timpi si-o cafea! :)))) Ca la bucatarasi acasa

Ingrediente

Reteta de preparare a papanasilor 

Papanasi:

  • 180 gr. faina
  • 180 gr. branza dulce
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 100 gr. amidon
  • 50 gr. zahar
  • 30 gr. gris
  • 1ou si 1 galbenus
  • vanilie
  • o lingurita plina praf de copt
  • coaja de lamaie
  • amidon pentru infainat( sau faina)
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Crema delicioasa:

  • 5 linguri branza dulce
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri frisca lichida
  • vanilie

Sos de fructe de padure:

  • 1/2 cana de fructe de padure congelate
  • 5 linguri zahar brun
  • vanilie
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor 

Din aceasta cantitate de aluat, mi-au iesit 16 papanasi.

Intr-un vas pentru framantat, punem ingredientele uscate:  faina cernuta cu praful de copt, amidonul, grisul.

Intr-un bol, punem branza dulce, iaurtul, oul si galbenusul, vanilia, coaja de lamaie si adaugam ingredientele uscate, combinam si amestecam bine, apoi framantam foarte putin aluatul atat cat sa se omogenizeze.

Din aluat, rupem bucati de dimensiunea unei mingi de ping-pong, trecem mainile prin amidon si formam inelusele pe care le asezam pe o foaie de copt, usor infainata cu amidon.

Ne apucam de prajit, numai dupe ce facem toate inelusele.

Incingem uleiul si scufundam pe rand inelusele, eu am avut o tigaie mare si mi-au intrat opt bucati, avem grija sa le intoarcem pe ambele parti sa nu se arda si le scoatem pe un servet absorbant de hartie.

Preparam crema delicioasa de branza dulce : Amestecam intr-un bol, branza dulce cu zaharul si vanilia, apoi cu frisca lichida si omogenizam compozitia.

Siropul: Punem pe foc mic intr-un vas, untul, zaharul, fructele de padure si vanilia, lasam sa stea la foc mic  si cand incepe sa fiarba, mai lasam inca trei minute si oprim focul, racim putin si punem totul la blender, apoi trecem siropul printr-o sita.

Punem pe farfurie papanasii, crema delicioasa si siropul de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu umplutura de mac si sos de visine

Postat de privatelaura

Clatite cu umplutura de mac si sos de visine

In primul rand, pregatim clatitele. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, adaugam uleiul, si faina. Desfacem cu lapte in functie de cat de fluida dorim sa fie compozitia. Coacem clatite pe...

Citeste continuarea

Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Postat de madi_marin

Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Se pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe. Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2017, 22:51
Deci e cu trimitere sa inteleg, mancam si ne lipim...de cine putem sau cu cine putem...
la 29.01.2017, 22:55
buni buni
la 29.01.2017, 23:01
Daca zici tu Clemisoara...cu trimitere sa fie! )
la 29.01.2017, 23:01
Prea buni Motanas...prea buni...multumesc!
la 29.01.2017, 23:01
cat de bine arata

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking