Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 500 g branza vaci
- 5 linguri gris de grau
- 2 oua
- 1 varf cutit sare
- 1 cana pesmet
- 2 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- prune
- scortisoara
- dulceata preferata
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor .
Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul.
Spalati prunele si le scoateti samburii .
Presarati prunele cu un praf de scortisoara.
Amestecati branza, sarea, grisul si ouale.
Ar fi bine compozitia sa se odihneasca la rece o jumatate de ora, dar noi nu am mai asteptat.
In palma am format mici galuste din compozitia cu branza in care am incorporat in mijloc cate o pruna.
In momentul in care puneti papanasii la fiert reduceti intensitatea fierberii [daca clocoteste puternic s-ar putea imprastia].
Initial papanasii se vor duce la fund. Cand acestea se ridica la suprafata este semnalul ca sunt fierti .
Atati papanasi puneti la fiert o data cat ar incape foarte lejer pe diametrul oalei. Repetati operatiunea daca mai aveti material.
Pescuiti ,,motoceii '' cu o paleta cu gauri si-i tavaliti prin pesmet auriu.
Noua ne place la papanasi si la gomboti sa servim dulceata data prin pesmet. De data aceasta am deschis un borcan cu dulceata de caise cu zmeura.
Pofta buna sa aveti !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|