Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai

Postat de ctlina in Dulciuri
16 Feb 2016 | 5455 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai

Reteta de preparare a papanasilor Lituania este cea mai mare țară baltică, situată în Europa de Nord. Ziua națională a Lituaniei este sărbătorită pe 16 februarie - Ziua proclamării independenței de stat (1918). Granița de vest a țării o constituie Marea Baltică. În nord se învecinează cu Letonia, în sud-est cu Belarus, în sud cu Polonia, iar în sud-vest cu Rusia prin exclava sa Kaliningrad, obținută în urma redefinirii multor granițe în Europa la începutul perioadei "Cortinei de fier". Specialitățile culinare naționale includ skilandis (carne afumată), salti barsciai (supă rece), cepelianai (cartofi umpluți cu carne), vadarai (cârnați de cartofi) și bulviniai blynai (clătite de cartofi).  Țiparul afumat este o delicatesă baltică. În antichitate, teritoriul Lituaniei a fost locuit de triburi proto-baltice. Aceștia le-au ținut piept vikingilor într-o serie de invazii, începând din secolul al cincilea. storia Lituaniei cunoaște o perioadă de apogeu în Evul Mediu, când Marele Ducat al Lituaniei se întindea de la Marea Baltică la Marea Neagră, fiind cel mai mare stat din Europa. În 1386, prin căsătoria regelui lituanian Jogaila cu prințesa Poloniei, Jadwiga, se formează imperiul polonezo-lituanian (Uniunea de la Krewo). În 1410, în bătălia de la Grunwald, lituanienii, aliați cu polonezii, îi înving pe cavalerii teutoni. Prin Uniunea de la Lublin din 1569 se formează Uniunea statală polono-lituaniană, care a dăinuit până în 1765. Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, peste 90% din teritoriul lituanian este ocupat de Imperiul Țarist. Lituania își redobândește independența în 1918. În timpul Primului Război Mondial este ocupată de Germania, dar după război redevine liberă. Germania nazistă invadează Lituania în 1941. În 1944, Armata Roșie cucerește țara, care devine Republica Sovietică Socialistă Lituaniană. Pe 11 martie 1990, Lituania devine prima republică sovietică independentă. Rusia îi recunoaște independența abia pe 6 septembrie 1991. (sursa: http://www.agerpres.ro/)    Cu aceasta ocazie va propun o reteta lituaniana de clatite cu branza de vaca - seamana mult cu papanasii nostri

Ingrediente

Reteta de preparare a papanasilor pentru 6 clatite/papanasi

  • 200 g crema de brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1/2 pahar faina- 100 g
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 linguri de fructe de padure
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Scurgeti brânza de vaci. 

Se amestecă toate ingredientele pentru a face o pastă groasă. 

Se încălzește o tigaie cu un pic de ulei .

Când tigaia este fierbinte, se toarnă aluatul.

Eu am folosit cercuri de inox pentru a obține clătite rotunde si regulate.

Prajiti 2-3 minute pe fiecare parte.

Serviti cu zahăr , gem , ciocolata ... zahăr pudră , fructe de padure si un pic de brânză pentru mine .

Pofta Buna !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Postat de Pungasa_Rogue

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul, esenta de vanilie si uleiul. Se adauga laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce

Postat de andaoana

Placinta cu branza dulce

Lasam foile de placinta la decongelat . Branza de vaci o amestecam cu smantana, zaharul si scortisoara. Daca va place puteti adauga in ea stafide si putina esenta de rom . Ungem o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2016, 20:27
Buni papanasii lituanieni
la 16.02.2016, 20:39
la 16.02.2016, 20:48
la 16.02.2016, 20:49
Deliciosi papanasii!
la 16.02.2016, 21:14
Bune pufoșeniile!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking