Ingrediente
- Ingrediente Reteta de racitura - aspic de pui si de porc
- 1 pulpa de pui frumoasa
- 2 aripi mari de pui
- 1 picior de porc
- 1 rasol de porc - 1kg
- 1 ceapa
- 3 cuisoare
- 2 morcovi
- 150 gr de radacina de telina
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper boabe
- foaie de dafin
- cimbru uscat
Mod de preparare
Iata cum se prepara Retata de racitura - aspic de pui si de porc
Se curata ceapa, telina si morcovii. Intepati cuisoarele in ceapa.
Spalam carnea, o punem in apa rece intr-o oala incapatoare, adaugam ceapa, morcovii, telina, foaia de dafin, cimbrul, sare si piper.
Lasati sa fiarba 2-3 ore, indepartati spuma si degresati in mod regulat. Puteti gati mai rapid la oala minune - 40 de minute.
Scoateti carnea si morcovii. Curatam cateii de usturoi, il pisam si-i adaugam in zeama.
Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.
Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea, iar zeama a iesit foarte limpede.
Curatam carnea de pe oase si o portionam. Am pus in castroane/farfurii adanci, bucati de carne si rondele de morcovi.
Acoperim cu zeama.
Dam la frigider cand sunt complet racite. E bine de lasat toata noaptea. Le servim cu paine integrala sau cu mamaliguta calda.
Vezi si reteta de Racituri de porc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de racitura - aspic de pui si de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|