Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Postat de Ksenya in Mancaruri de post
17 Noi 2023 | 2375 vizualizari
Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

O reteta de aperitiv cu mare efect, perfecta pentru vegetarieni sau de post, iar cand nu este post, se poate inlocui cu cateva produse. Le gasiti la sectiunea tips. "Culori de toamna in bucate" Reteta este foarte apreciata in fostele tari CSI si vine din Georgia.  Pentru Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata sunt necesare cateva ingrediente: vinete, maioneza, miez de nuca, usturoi, verdeata.    

Ingrediente

  • Ingrediente pentru Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata
  • 2 vinete potrivite
  • 1 lingura maioneza de post
  • o lingurita otet de mere sau de vin
  • o legatura de patrunjel
  • 180 g miez de nuca macina
  • 4 catei de usturoi
  • cateva fire de ceapa verde
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Umplutura:

Am tras miezul de nuca la tigaie pana s-a rumenit putin, cam  2-3 minute dupa care le lasam la racit.

Am pus miezul intr-o punga si am trecut peste punga cu sucitorul, l-am maruntit putin.

Punem miezul macinat intr-un bol si adaugam verdeata tocata, ceapa taiata fin, usturoiul tocat marunt si lingura de maioneaza de post. O varianta de maioneza de post gasiti aici Reteta de maioneza de post  

 Amestecam totul, vom obtine o pasta. Daca aveti blender, puteti sa le puneti toate ingredientele la un loc si veti obtine pasta mai rapid. Saram si piperam dupa gust.

Vinetele le spalam si le taiem pe lung la grosimea 6-7 mm, presaram cu sare si lasam pentru 30 minute. Le clatim si le asezam pe un prosop de hartie.

Pornim cuptorul, asezam feliile de vinete, ungem cu ajutorul unei pensule suprafata cu ulei.

Dam pentru 10 minute la 180 grade C sau pana se rumenesc usor.

 Scoatem  vinetele pe un platou si lasam la racit un pic.

Intindem pasta de nuci pe felia de vinete, rulam de la capatul mai ingust a feliei pana obtinem un rulou.

Repetam procedura pana terminam toate feliile.

Rulourile obtinute le asezam pe un platou si ornam dupa placul nostru.

Pofta buna!

 Vezi si reteta de Rulouri de vinete umplute cu ricotta.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Orez brun cu legume si ciuperci

Postat de CameliaComan

Orez brun cu legume si ciuperci

Curatam ceapa si morcovii. Taiem ceapa foarte marunt, iar morcovii ii dam pe razatoare. Intr-o oala mare punem o lingura de ulei. Adaugam legumele (ceapa si morcovii) si le calim putin....

Citeste continuarea

Mancare de fasole verde cu naut

Postat de katty

Mancare de fasole verde cu naut

Taiem morcovul semirondele, ardeiul gras cubulete si ceapa fin. Intr-o cratita punem la calit legumele in uleiul incins. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam fasolea verde, apoi acoperim cu apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2023, 14:21
Ce aperitiv aspectuos, as vrea sa gust
la 17.11.2023, 20:48
la 18.11.2023, 10:52
la 18.11.2023, 13:56
Arată foarte bine și seamănă cu acel aperitiv ce se numește ”Limba soacrei”...
la 18.11.2023, 20:05
O super idee! Arata tare bine!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking