Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa

Postat de gaby_d in Aperitive / Garnituri
14 Mai 2024 | 619 vizualizari
Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa

Desi nu-mi plac salatele de icre din comert, recunosc ca uneori mai mananc, de pofta, pentru ca nu am la dispozitie icre sa-mi pregatesc eu. Dar atunci cand am, pregatesc reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa, asa mancam acasa si astea chiar pot spune ca-mi plac. Stiu ca unii pun gris, altii paine inmuiata in lapte sau apa, iar altii nu pun nimic. Fiecare face Reteta de salata de icre dupa gustul lui 😉De icre, ulei, gris, lamaie si ceapa, ai nevoie sa prepari salata de icre.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa

  • 170-200 g icre sarate
  • 250 ml ulei
  • 3 linguri gris
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie (o lamaie potrivita ca marime)
  • o jumatate de ceapa rosie (sau una intreaga, daca e micuta)
  • apa minerala

Mod de preparare

Preparare Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa

Pune intr-o craticioara apa la fiert. Cand a dat in clocot pune grisul, in ploaie, amestecand energic cu o furculita. Fierbe grisul pentru 1-2 minute, pana cand compozitia e ingrosata, amestecand mereu, apoi opreste focul si acopera cu folie alimentara si lasa la racit.

Daca icrele sunt exagerat de sarate, pune intr-o strecuratoare tifon dublu si pune icrele. Trece-le pe sub apa rece (nu sub jet, sa curga usor apa) apoi stoarce-le foarte bine. Daca nu-s exagerat de sarate, omite acest pas, dar fa-l, daca e cazul, decat sa risti sa fie sarate excesiv.

Le mai poti desara si punandu-le in tifon dublu, apoi legandu-le ca intr-o boceluta. Pui boceluta intr-un bol, apoi torni apa si lasi pentru cateva ore, apoi storci bine.

Pui intr-un bol incapator grisul racit si icrele foarte bine scurse. Mixezi usor cat sa se “desfaca” grisul si sa se omogenizeze compozitia.

De acum incepi sa adaugi ulei, putin cate putin, mixand ca la maioneza.  Eu am adaugat cate 2 linguri de ulei, pe rand, mixand de fiecare data dupa, pana cand s-a incorporat si omogenizat perfect. Treptat, mai adaugi si cate o lingura de zeama de lamaie si cate una de apa minerala, apa pentru ca in timpul mixatului compozitia se va lega tare si noi ne dorim icre cremoase si pufoase.

  • Nu pune toata zeama de lamaie fara sa gusti. Pui treptat si daca vezi ca e suficiente 3-4 linguri, nu-i musai s-o pui pe toata.

Incorporezi tot uleiul pana cand salata de icre cu gris si ceapa e gata.

Spre final pui si ceapa tocata foarte marunt si mixezi doar cateva secunde sau amesteci cu o spatula.

Servesti pe paine proaspata, simpla sau alaturi de ceapa rosie, felii de lamaie, capere sau masline.

Unii prefera varianta cu paine Salata de icre de crap iar altii combina icrele cu gris, paine si porumb - Salată de icre cu porumb

C-o fi sau nu fortata denumirea, tare-i delicioasa varianta de Icre de fasole

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Checuri-aperitiv cu fasole, ardei copti, branza topita si carnati

Postat de Pungasa_Rogue

Checuri-aperitiv cu fasole, ardei copti, branza topita si carnati

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnatii se frig intregi la tigaie. Intr-un castron se pun intai ingredientele lichide: ouale, uleiul si laptele si se amesteca. Se adauga fasolea...

Citeste continuarea

Trufe de branza cu nuci si pepene galben

Postat de simona72

Trufe de branza cu nuci si pepene galben

Cascavalul si telemeaua se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga branza de vaci, se amesteca branzeturile cu o spatula. Separat, untul moale se spumeaza cu mixerul. Se adauga branzetuile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2024, 14:43
la 14.05.2024, 15:20
Așa este cea mai bună salată de icre: cu gris și ceapă. Unii cred că punem gris ca să o înmulțim, dar în realitate facem asta ca să nu fie prea grasă...
la 14.05.2024, 18:10
Prea buna !!! Primesc prin donatie benevola , jumatate din ce ai acolo !!!
la 15.05.2024, 13:24
la 15.05.2024, 20:02

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking