Ingrediente
- Ingrediente Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri
- 500 g caracatita
- 400g fasole ochi negri
- 1 ardei galben sau rosu
- o legatura patrunjel verde
- 4-5 fire ceapa verde
- o caserola valeriana proaspata
- 3-4 linguri masline negre taiate rondele
- 2 linguri otet balzamic sau dupa gust
- 3-4 linguri ulei masline
- piper dupa gust
- sare dupa gus
- 1/2 lingurita oregano
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se schimba apa si se pune la fiert .Cand este gata, se strecoara si se lasa la racit.
In paralel, intr-o oala se pune caracatita la fiert, cam 30-40 minute la foc mic, acoperita cu capac. Testam cu furculita. Cand intra usor in caracatita, atunci este fiarta. Scoatem si o lasam intr-un castron la racit.
Intr-un castron incapator, adaugam caracatita taiata bucati, fasolea fiarta, ardeiul dupa cum va place, patrunjelul si ceapa tocate, valeriana si maslinele. Se adauga sare si piper dupa gust, se amesteca si la sfarsit se adauga uleiul de masline.
Se acopera si se lasa la frigider 30 min.
Salata este gata.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta de Creveti cu paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|