Iata cum se prepara Reteta de supa georgiana Kharcho (reteta 23 din Best Soups the World)
Intr- o oala, de preferat cu fundul dublu sau mai indicat intr-un ceaunel de tuci, adaugati untura de pasare sau uleiul, asezati carnea.
Acoperiti si lasati carne sa incalzeasca inceti la foc domol.
Amestecati din cand in cand.
Cand observati ca bucatile de carne incep usor sa rumeneasca, adaugati ceapa.
Continuati sa gatiti la foc minim pana ceapa incepe sa topeasca.
Adaugati stocul de legume sau apa, lasati la fiert pana carnea este bine fiarta, spumati daca este nevoie.
Adaugati orezul dupa 10 minute, adaugati nucile macinate cate o jumatate de legatura de verdeata si ardeiul iute intreg (optional)
Adaugati sosul Tkemali sau preparati sosul din corcoduse astfel:
Spalati bine corcodusele si puneti-le intr-o oala impreuna cu apa cat sa acopere.
Lasati-le la fiert cam 10 minute, apoi scoateti corcodusele pe o sita si pasati corcodusele cu ajutorul unei linguri sau spatule. Veti obtine un sos parfumat .
Adaugati sos de corcoduse in supa dupa preferinte, in carte scrie 2 linguri pline de Tkemali eu am adaugat 3 linguri de sos de corcoduse.
Lasati 2-3 minute sa fiarba,testati orezul si adaugati ardeiul gras tocat, mai lasati 2 minute.
La sfarsit adaugati usturoiul si verdeata, lasati sa dea in clocot si opriti flacara.
Lasati acoperita oala cu capac 10 minute.
Se serveste cu verdeata ,frunze coriandru si patrunjel verde.
Potrivim de sare si piper
Pofta buna!
Vezi si Reteta de Mercimek çorbası -supa de linte turceasca nr. 3 din top Best Soups the World