Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

Postat de ctlina in Torturi
11 Feb 2024 | 1136 vizualizari
Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

9 ANI de BUCATARAS astazi ! Va invit la tort, o reteta de sarbatoare fara gluten si cu putini carbohidrati. Puteti inlocui indulcitorul natural cu zahar daca doriti. https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/tort-cu-ciocolata-mere-si-crema-de.html Pentru Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina migdale, cacao, mere, oua, crema castane, frisca.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castanePentru blat:
  • 125g pudra migdale
  • 25 g de unt moale
  • 1 lingura de pudra de cacao
  • 2 linguri indulcitor natural Sukrin gold
  • 1 lingura tarate psyllium -facultativ
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • Pentru insertul cu mere ;
  • 3 mere
  • 2 foi de gelatina
  • 30-40 ml de apa
  • 20 g de unt
  • 1/2 lingurita scortisoara rasa
  • 2 linguri indulcitor natural Sukrin gold
  • Pentru crema mousse ciocolata- castane :
  • 200 g ciocolata neagra 85%
  • 175 g crema de castane
  • 20 cl smantana lichida
  • 120 g de mascarpone
  • 3 albusuri
  • 3 foi de gelatina
  • Frisca pentru decor:
  • 200 ml de smantana lichida,
  • 2 linguri de mascarpone,
  • vanilie
  • 2 lnguri indulcitor natural pudra
  • 1 castana confiata

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

Pregatiti insertul cu mere o zi inainte:

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Curatati si taiati merele cubulete mici Intr-o tigaie adanca puneti untul cu indulcitorul, caramelizati un pic si adaugati merele.
Gatiti cateva minute, amestecati.  Adaugati apa, lasati sa fiarba  2 minute, luati de pe foc si puneti gelatina scursa. Amestecati si varsati intr-o forma (16-18 cm) tapisata cu film alimentar, tasati bine. Dati la congelator o noapte.

Pregatiti blatul:

Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusle cu indulcitorul , adaugati untul moale si frecati. Inorporati pudra de migdale amestecata cu cacaoa si cu  taratele psyllium . Se bat albușurile spuma si se incorporeaza treptat. Varsati in forma unsa si tapisata cu hartie de copt (22 cm). Coaceti 12 minutes,in cuptorul incalzit la 210°C. Lasati sa se raceasca.  

Pregatiti crema mousse;

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Mixati sau radeti ciocolata si puneti-o intr-un castron. Incalziti smantana cu mascarponele. Cand ajunge la fierbere luati de pe foc si varsati peste ciocolata. Amestecati bine, sa se topeasca ciocolata complet, adaugati gelatina stoarsa si amestecati . Incorporati crema de castane. Se bat albușurile spuma si se incorporeaza treptat.  

Montaj:

Intr-un castron in forma de bol tapisat cu film alimentar varsati jumatate din crema mousse.  Puneti insertul cu mere congelat la mijloc si acoperiti cu restul de mousse. Acoperiti cu film si dati la congelator minimum 12 ore.

Decupati blatul un pic mai mare decat marimea bolului.  Am lasat la congelator 3 zile, am pus si blatul decupat inveliit in film alimentar.

10 ore inainte de servire scoateti din congelator. Scoateti tortul din bol si depuneti-l pe blat, totul pe o farfurie de prezentare. Dati la frigider.

Pregatiti o frisca : bateti smantana lichida cu indulcitorul, adaugati mascarponele si vanilia   Decorati tortul cu frisca si castana confiata si pastrati-l la rece. 

Vezi si reteta de Tort de mere cu nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Foret Noire

Postat de comanligia

Foret Noire

Am inceput cu blatul: Am incins cuptorul inainte la 180°c. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi...

Citeste continuarea

Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2024, 14:51
la 12.02.2024, 09:07
La câți mai mulță ani frumoși și delicioși de Bucătăraș!
la 12.02.2024, 11:29
la 12.02.2024, 19:48
La multi ani deliciosi si frumosi! Sa il tii 3 zile la rece, e ceva. Bine ca nu au fost pofticiosi in jur!
la 12.02.2024, 20:44
La multi ani !

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking