Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
19 Apr 2024 | 496 vizualizari
Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

Pentru zilele de post, dar nu numai, prinde bine această Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci. Andra Mihail îți arată cum să pregătești un sote delicios și sănătos de conopidă cu ciuperci. Această rețetă simplă și rapidă este perfectă pentru o cină ușoară și savuroasă în perioada postului sau ca garnitură pentru alte mâncăruri. Conopida și ciupercile sunt gătite într-o tigaie cu usturoi și condimente, iar rezultatul este un preparat plin de arome și texturi. Pentru Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci ai nevoie de ingredientele următoare: conopidă, ciuperci, usturoi, zeamă lămâie, verdeață.

Ingrediente

  • Ingrediente Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci:
  • 1 conopidă mică
  • 1 conservă ciuperci întregi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • Zeama de la un sfert de lămâie
  • Cimbru
  • Pătrunjel
  • Sare și piper

Mod de preparare

Iata cum se prepara Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci:

Spală și taie conopida în bucăți mici.

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și adaugă usturoiul tocat. Călește-l până devine ușor aurie. Adaugă conopida tăiată și lasă să se călească câteva minute până devine ușor crocantă.

Scurge ciupercile din conservă și adaugă-le în tigaie. Stoarce zeama de la un sfert de lămâie deasupra conopidei și a ciupercilor. Condimentează cu cimbru, sare și piper după gust. Amestecă bine și lasă să se gătească încă câteva minute până când toate ingredientele sunt încălzite uniform.

Presară pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.

Soteul de conopidă cu ciuperci este gata să fie savurat! Poftă bună!

Recomandarea Bucataras: reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus servita cu Castraveti murati  sau cu Ardei copti la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sote cu brocoli si crispy bacon, o reteta usoara si gustoasa

Postat de Bucataras

Sote cu brocoli si crispy bacon, o reteta usoara si gustoasa

Iata cum se prepara Sote cu brocoli si crispy bacon, o reteta usoara si gustoasa: Într-o tigaie, se pune la rumenit în puțin ulei de măsline și unt, baconul tăiat. Se lasă...

Citeste continuarea

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella

Postat de diaconta

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella

Vânata am taiat-o  felii foarte subtiri pe lungime pâna aproape de coada,fara a îndeparta codiţa.Am pus sare si piper si am stropit-o cu ulei de masline. Rosia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2024, 20:29
Sănătoasă, rapidă și gustoasă mâncare...Îmi place...!
la 19.04.2024, 22:27
la 20.04.2024, 02:29
la 20.04.2024, 06:22
la 20.04.2024, 18:44
m as aseza imediat la masa!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking