Ingrediente
Ingrediente Reteta pasca cu ciocolata alba - Deliciu fara zahar si fara gluten
Pentru baza:
- 25 gr de nuca de cocos rasa
- 35 gr pudra de migdale
- 20 gr indulcitor natural érythritol
Crema de branza:
- 600 g branza de vaci grasa
- 120 g ciocolata alba (a mea era low carb)
- 30 g indulcitor natural sau zahar
- 100 g de mascarpone
- 5 oua, separate
- 2 linguri faina de cocos
- 50 g stafide
- arome: vanilie, coaja lamaie
decor:
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta pasca cu ciocolata alba - Deliciu fara zahar si fara gluten
Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor.
Pregatiti forma detasabila (20 cm) ungeti-o cu unt (am pus hartie pe fund).
Imprastiati, presarati amestecul obtinut pe pereti si pe fund (va ramane pe fund in mare parte). Pastrati 2 linguri din acest amestec pentru decorul final.
Dati 10 minute la cuptorul incalzit la 150 º C. scoateti si rezervati.
Bateti albusurile spuma.
Topiti ciocolata alba la bain-marie sau la microunde - puneti de 2 ori 30 de secunde la 900W, amestecati de fiecare data.
Amestecati bine (puteti folosi mixerul) celelalte ingrediente si adaugati ciocolata topita.
Incorporarti apoi albusurile treptat, turnati in tava .
Presarati deasupra amestecul cocos-migdale pastrat si decorati cu ciocolata alba si cu stafide.
Coaceti la cuptorul incalzit la 170°C timp de 35-40 minute (verificati cu o scobitoare). Lasati sa se raceasca in tava si dai la rece minim 4-5 ore sau o noapte.
Scoateti din forma, taiati felii si serviti.
Dintre retetele low carb si fara zahar, va recomandam si Reteta de chec cu ciocolata neagra sau Prajitura cu fistic si ciocolata alba. La fel de gustoasa si dietetica este si Reteta de fursecuri cu faina de migdale si banane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta pasca cu ciocolata alba - Deliciu fara zahar si fara gluten" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|