Ingrediente
- Ingrediente Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni:
- Blat:
- 200 g biscuiti digestivi
- 80 g unt topit
- Umplutura:
- 500 g branza de vaci sau crema de branza, la temperatura camerei
- 200 g smantana grasa
- 150 g zahar
- 3 oua
- 1 lingurita extract de vanilie
- Coaja rasa de lamaie (optional)
- capsuni pentru servit
Mod de preparare
Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni:
Preincalzeste cuptorul la 160°C si tapeteaza cu hartie de copt baza unei tavi de copt cu fund detasabil (aproximativ 24 cm diametru).
Marunteste biscuitii intr-un blender. Amesteca biscuitii maruntiti cu untul topit, apoi preseaza amestecul intr-un strat uniform pe fundul tavii pregatite. Pune la rece.
Amesteca branza de vaci sau crema de branza cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa. Adauga ouale unul cate unul, apoi adauga smantana si extractul de vanilie. Amesteca bine pana la omogenizare.
Toarna compozitia de branza peste blatul de biscuiti din tava.
Coace cheesecake-ul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50-60 de minute sau pana cand marginea este ferma, iar centrul pare usor moale.
Odata copt, opreste cuptorul si lasa cheesecake-ul inauntru, cu usa intredeschisa, timp de aproximativ 1 ora.
Dupa racire, pune la frigider cheesecake-ul pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.
Serveste-l cu capsuni proaspete.
Incearca si varianta de Cheesecake fara coacere, cu caise, foarte fin si parfumat sau reteta de Cheesecake cu zmeura, un deliciu.
Iti recomandam si varianta de Cheesecake cu ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|