Ingrediente
- Ingrediente Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din Best soups in the World
- 2-3 cani de lapte de cocos
- 400 g pulpe dezosate de pui
- 2 cani ciuperci asiatice de preferat mai multe soiuri.
- 40 g galagan,daca nu gasiti se poate inlocui cu ghimbir
- 8 frunze de kaffir lime,eu il am congelat,se poate inlocui cu frunze de lime
- 1 tija lemongrass ,eu il am congelat
- o rosie Roma
- 2 cani apa
- o salota sau ceapa
- ardei iuti proaspeti in functie de cat de picant va place
- ardei iuti uscati trasi la tigaie, in functie de cat de picant va place
- sare o lingurita rasa sau dupa gust
- 15 g sau o bucata zahar de palmier
- 4 linguri sos de peste
- 1 legatura frunze coriandru
- 2 linguri suc de lime
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din Best soups in the World
Se pune intr-o oala apa si se pune la fiert.
Se adauga lemongrassul, shalota-ceapa, galaganul-ghimbirul
Cand incepe sa fiarba se adauga carnea.
Se spumeste de cateva ori si se adauga ciupercile, se fierbe 10 min,apoi se adauga laptele de cocos si o bucata de zahar de palmier, 15 grame, sosul de peste, rosia taiata felii si se continua fierberea inca 10 min.
La sfarsit se adauga frunzele de kaffir lime, sucul de lime si se potriveste de sare.
Se serveste cu ardei iuti taiati si frunze de coriandru alaturi de orez simplu.
Supa este gata!
Pofta mare!
Vezi si reteta de Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|