Reteta tort Maria

Postat de cristinutanicolita in Dulciuri
3 Sep 2017 | 3969 vizualizari
Reteta tort Maria

A iesit tort parfumat, aromat, delicios! Cei care au degustat au mai cerut o portie: ). Pt reteta m-am insipart de la Mirela https://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mure-si-crema-mascarpone-79054.html. 

Ingrediente

Blat:

6 oua

6 lg zahar

6 lg faina

1/2 praf de copt

esenta de vanilie

Crema:

5 oua

150 ml lapte

250 g zahar

esenta de vanilie

3 lg faina

500 g mascarpone

500 ml frisca

cateva mure

Sirop:

200 ml apa

3 lg zahar

esenta de vanilie

In plus:

13 piscoturi

50 g cacao

Mod de preparare

Mai intai pregatim blatul

Dam drumul la cuptor. 

Separam ouale. Albusul il batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adaugam si galbenusurile unul cate unul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat amestecând cu o spatula sau lingura de lemn de jos in sus. La sfarsit adaugam esenta. 

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. Punem aluatul si coacem blatul la foc mediu cca 25 min.

Dupa ce s-a copt il lasam sa se răcească. 

Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam laptele si faina si omogenizam. Fierbem crema la foc mic pana se ingroasa, amestecând continuu. Cand este gata, adaugam esenta de vanilie,  o acoperim cu o folie, pentru a nu face crusta si o lasam sa se răcească. 

Mixam frisca  (trebuie să fie rece, de la frigider).

Intr-un castron punem crema de mascarpone si mixam ,dar atentie să nu se taie. Adaugam crema fiarta si racita, mixand bine. Adaugam si frisca batuta treptat si omogenizam totul bine. 

Sirop: Fierbem apa cu zaharul si vanilia. Il lăsăm sa se răcească. 

Asamblare: Tăiem blatul. 

In tava detasabila punem o foaie de blat, o Insiropam si punem crema, peste crema adaugam mure. Punem piscoturile insiropate, crema, mure,foaia de blat insiropata si crema. 

Il băgăm cateva ore la rece. 

Ornam tortul cu mure si cacao. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta tort Maria" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tarta frangipane cu zmeura

Postat de simona72

Desert tarta frangipane cu zmeura

Aluat fraged pentru tarte: aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina,zaharul, praful de sare. Se...

Citeste continuarea

Sfenj (gogosi marocane)

Postat de comanligia

Sfenj (gogosi marocane)

Se inmoaie mai intai drojdia in putina apa impreuna cu zaharul. Intr-un vas mai mare se pune faina,intr-o parte sarea si in cealalta parte se adauga drojdia. Peste se adauga restul de apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2017, 16:04
la 03.09.2017, 16:30
Pai daca zici ca a iesit bun il vreau tot, sa nu te obosesti sa-mi mai dai o felie....
la 03.09.2017, 16:34
Foarte bun, tortul...!
la 03.09.2017, 16:38
Ce bunătate ai făcuuut!
la 03.09.2017, 16:54
Andreea

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking