Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
2 Apr 2024 | 1560 vizualizari
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de risotto cu gorgonzola

Ingrediente

150 grame Gorgonzola dulce

350 grame orez

1 ceapă roșie,

1 pahar de vin roșu

30 grame unt

60 grame parmezan (Parmigiano Reggiano)

2 linguri de zahăr

un polonic de supă de legume sau un plonic de apă

ulei de masline

sare și piper

Mod de preparare

Într-o cratiță prăjiți orezul cu o lingură de ulei, timp de 2-3 minute, până când este translucid.

Adăugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mic câteva minute.

Adăugați un polonic de supă de legume fierbinte și lăsați orezul să-l absoarbă complet. Dacă nu aveți supă de legume, puteți adăuga apă fierbinte

Continuați să gătiți orezul, adăugând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit.

Între timp, într-o tigaie neaderentă, sotați jumătate din unt cu ceapa feliată și, de îndată ce devine ușor maroniu, adăugați zahărul și caramelizați la foc mare.

Adaugă ceapa caramelizată peste orez când este gătit trei sferturi.

Când este gata, opriți focul și adăugați bucățile de Gorgonzola, untul rămas și parmezanul. Lăsați să se liniștească preț de câteva minute și apoi serviți.

Cum știi că ai cumpărat o Gorgonzola de calitate? Citeste aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Hribi sotati cu gorgonzola si oua posate

Postat de rocsi_1612

Hribi sotati cu gorgonzola si oua posate

Curatati hribii, ii spalati bine si ii fierbeti cam 25 de minute. Ii rasturnati intr-o sita dupa ce au fiert, ii lasati sa se scurga bine, apoi ii taiati bucatele nu prea mici. Ceapa curatata o...

Citeste continuarea

Fasole alba si rosie cu bacon

Postat de rocsi_1612

Fasole alba si rosie cu bacon

Morcovul si radacina de patrunjel, le decojiti si le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa verde o taiati rondele. Fasolea alba si rosie le scurgeti bine de zeama. Intr-o cratita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2024, 14:26
Mneam, mneam! Ce bunut!👍👍👍
la 03.04.2024, 14:35
Tare bun!
la 03.04.2024, 16:50

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking