Risotto cu lamaie si aripioare marinate

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
13 Sep 2017 | 2615 vizualizari
Risotto cu lamaie si aripioare marinate

Ingrediente

  • 10-12 aripioare de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • 300 grame orez pentru risotto (cu bob rotund)
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 litru supa de pui sau legume ( poate fi obtinut si din cub concentrat)
  • 450 grame mazare congelata
  • 40 grame mascarpone
  • 1 lamaie
  • 25 grame Parmezan ras
  • fasole pastai fierte pentru servit
  • Pentru marinata:
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 crungute cimbru
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata si se marineaza aripioarele in aceasta minim 30 de minute, la temperatura camerei. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se asaza aripioarele pe o tava tapetata cu hartie de copt, se introduce tava in cuptor, pe raftul din mijloc si se lasa 30 de minute. 

Intre timp, se soteaza ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana devin aurii. Se adauga orezul, se lasa 1 minut, amestecand frecvent, apoi se adauga vinul. Dupa ce aceasta s-a evaporat, se adauga cate un polonic de supa, amestecand frecvent si adaugand supa pe masura ce lichidul se evapora. La final, se adauga mazarea, mascarpone, sucul si coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de Parmezan. Se indeparteaza de pe foc, se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute.

Se adauga sare si piper dupa gust si se serveste fierbinte, impreuna cu fasolea, parmezanul ramas si aripioarele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu lamaie si aripioare marinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Copanele cu cartofi noi la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Copanele cu cartofi noi la cuptor

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Copanelele se curata si se spala. Se unge o tava cu ulei, apoi se ung si copanelele. Se presara peste ele sare, piper macinat si o lingurita de...

Citeste continuarea

Piept de pui cu tortelloni in sos alb

Postat de merisor67

Piept de pui cu tortelloni in sos alb

Pieptul de pui il taiem in fasii lungi  pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2017, 00:03
Ce bine arata preparatele tale Imi place eleanta prezentarii Nu in ultimul rand si asezonarea perfecta
la 14.09.2017, 07:22
la 14.09.2017, 08:09
la 14.09.2017, 09:54
buuun!
la 14.09.2017, 11:42
Un meniu delicios!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking